ΤΕΝΙΣ

Κοκκινάκης: "Πάλεψα με την κατάθλιψη"

O Θανάσης Κοκκινάκης
O Θανάσης Κοκκινάκης © 2021 RICK RYCROFT/ASSOCIATED PRESS

Ο Θανάσης Κοκκινάκης αποκάλυψε πως πάλεψε με την κατάθλιψη όσο ήταν εκτός αγώνων εξαιτίας των πολλών και σοβαρών τραυματισμών.

Ο Θανάσης Κοκκινάκης άνοιξε την καρδιά του στο podcast "Ordineroli Speaking" στο οποίο έδωσε το παρών και παραδέχθηκε πως για μεγάλο χρονικό διάστημα, πάλεψε με την κατάθλιψη όσο ήταν εκτός Tour εξαιτίας τραυματισμών.

Ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός, πραγματοποίησε την μεγάλη του επιστροφή φέτος στο Αυστραλιανό Όπεν και έδειξε πως έχει αφήσει πίσω του, τα πέντε πολύ δύσκολα χρόνια που ταλαιπωρήθηκε όσο λίγοι, με συνεχόμενους τραυματισμούς και πολλά χειρουργεία.

Όπως τόνισε όμως, το δυσκολότερο που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια, ήταν η πνευματική του ταλαιπωρία και η κατάθλιψη με την οποία ήρθε αντίπαλος, μακριά από τα courts.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Πέρασα κατάθλιψη. Βρισκόμουν σε καφέ για να περάσω την ώρα μου με τους φίλους μου και ώρες ώρες, σκεφτόμουν ξαφνικά, πως πρέπει να φύγω. Να χαθώ από παντού. Να πάω σπίτι μου.

Ήμουν νευρικός, είχα ταχυπαλμία. Ένιωθα πράγματα που δεν είχα νιώσει ποτέ ξανά στη ζωή μου. Για ένα διάστημα, δεν σκέφτηκα ποτέ κάτι θετικό. Ούτε για ένα δευτερόλεπτο.

Δεν θέλω να δείξω ότι τώρα είμαι τέλειος και αισθάνομαι υπέροχα, αλλά σίγουρα, αισθάνομαι καλύτερα από τότε. Ήταν περίεργα συναισθήματα. Δεν έβλεπα θετικά στοιχεία σε ό,τι κι αν έκανα.

Μόνο όσοι έχουν περάσει από αυτό το στάδιο θα με καταλάβουν. Ακόμη κι αν είχα μερικά καλά πράγματα δίπλα μου, δεν τα έβλεπα, γιατί ήμουν κλειδωμένος στις δικές μου, άσχημες σκέψεις.

Ήταν σαν να βρισκόμουν σε ένα σκοτεινό μέρος και δεν ήθελα κανέναν μαζί μου εκεί. Ο πνευματικός πόνος, είναι ακόμη χειρότερος και από τον φυσικό".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ