AUSTRALIAN OPEN

Κιρστέα: "Δεν θα πήγαινα αν το ήξερα"

Η Κιρστέα στη διάρκεια του US Open
Η Κιρστέα στη διάρκεια του US Open Ⓒ 2020 SETH WENIG / ASSOCIATED PRESS

Άγνοια δηλώνουν αρκετοί τενίστες για τον κανονισμό που τους θέτει σε αυστηρή καραντίνα ενόψει Australian Open, λόγω κρουσμάτων σε δύο πτήσεις ιδιωτικών τσάρτερ από Λος Άντζελες και Αμπού Ντάμπι.

Η Σοράνα Κιρστέα, Νο71 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι ανάμεσα στους 47 αθλητές που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να προπονηθούν για τις επόμενες δύο εβδομάδες και με posts στο Twitter, αποκάλυψε ότι δεν γνώριζε για τον συγκεκριμένο κανονισμό παρά μόνο ότι θα έμπαιναν σε αυστηρή καραντίνα, αν κάποιος από τη στενή ομάδα τους βρισκόταν θετικός.

Μας είπαν ότι οι πτήσεις θα έχουν πληρότητα 20% και θα θεωρούμασταν στενή επαφή, μόνο αν κάποιος από την ομάδα ήταν θετικός. Αν μας έλεγαν πριν αυτόν τον κανονισμό, δεν θα ερχόμουν στην Αυστραλία. Θα έμενα σπίτι μου" έγραψε.

"Θα χρειαστώ τρεις εβδομάδες για να βρεθώ και πάλι σε μια ιδανική κατάσταση και να μπορώ να αγωνιστώ" πρόσθεσε η Ρουμάνα πρωταθλήτρια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση της Μπελίντα Μπένσιτς. "Δεν παραπονιόμαστε που θα είμαστε σε καραντίνα. Έχουμε παράπονο ότι δεν μπορούμε να προπονηθούμε, πριν από ένα μεγάλο τουρνουά".

Τα προβλήματα, ωστόσο, μεγαλώνουν καθώς γίνονται αναφορές για παίκτες που προσπαθούν να "σπάσουν" αυτή την καραντίνα και γι' αυτό οι διοργανωτές προτίθενται να επιβάλουν πρόστιμο που φτάνει τα 15,000$ σε περίπτωση που κάποιος βγει από το δωμάτιό του, ακόμα και αποβολή από το τουρνουά.

"Οι κανόνες για τις στενές επαφές, δεν έχουν αλλάξει. Ο προγραμματισμός είναι για να παραμείνουν όλοι ασφαλείς" είπε η υπεύθυνη καραντίνας της πολιτείας της Βικτώρια, Έμα Κασάρ.

Η Κασάρ είπε ότι δύο αθλητές βγήκαν από το δωμάτιο για να μιλήσουν σε άλλους αθλητές, συμπεριλαμβανομένου και ενός αθλητή που έκανε παίνεψε τον εαυτό του γιατί κατάφερε να παραγγείλει από το Uber Eats.

Πηγή: Tennis24

ⓒ 2020 Seth Wenig / Associated Press

TAGS AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ