AUSTRALIAN OPEN

Κανονικά το Australian Open παρά την απομόνωση 47 παικτών

Η Rod Laver Arena στην Μελβούρνη κατά την διάρκεια του τελικού του Australian Open μεταξύ Τιμ και Τζόκοβιτς τον Φεβρουάριο του 2020.
Η Rod Laver Arena στην Μελβούρνη στον τελικό του Australian Open AP PHOTO/ANDY WONG, FILE

Ο διευθυντής των αγώνων του Australian Open και CEO της Tennis Australia, Κρεγκ Τάιλι, δήλωσε ότι το Australian Open 2021 θα διεξαχθεί κανονικά στην προγραμματισμένη ημερομηνία (08/02),

Ο διευθυντής των αγώνων του Australian Open και CEO της Tennis Australia, Κρεγκ Τάιλι, δήλωσε ότι το Australian Open 2021 θα διεξαχθεί κανονικά στην προγραμματισμένη ημερομηνία (08/02), παρά το γεγονός ότι 47 αθλητές έχουν μπει σε αυστηρή καραντίνα και δεν τους επιτρέπεται η έξοδος από το δωμάτιο του ξενοδοχείου και η προπόνηση.

Τα τέσσερα θετικά κρούσματα κορονοϊού από τις ιδιωτικές πτήσεις προς τη Μελβούρνη, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τόσο τους 47 επιβαίνοντες αθλητές όσο και την ίδια τη διοργάνωση που ψάχνει τρόπους να κάνει πιο εύκολη τη διαμονή των τενιστών αλλά και να διατηρήσει τον προγραμματισμό για το Australian Open.

Οι υπόλοιποι τενίστες θα βρίσκονται επίσης σε καραντίνα αλλά θα μπορούν να λείπουν για 5 ώρες από το ξενοδοχείο, πραγματοποιώντας καθημερινές προπονήσεις κάτι που εγείρει τα ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία της διοργάνωσης.

Ο Τάιλι είπε ότι το τουρνουά θα ξεκινήσει κανονικά, ωστόσο οι διοργανωτές θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπο να αλλάξουν τα τουρνουά που προηγούνται του Australian Open προκειμένου να βοηθηθούν όσοι βρίσκονται σε αυστηρή απομόνωση.

"Βλέπουμε πως μπορεί να γίνει αναθεώρηση του προγράμματος και προσπαθούμε να βοηθήσουμε αυτούς τους αθλητές. Το Australian Open προχωρά κανονικά και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι οι παίκτες αυτοί θα έχουν την καλύτερη ευκαιρία να προετοιμαστούν" τόνισε στο Nine Network την Κυριακή (17/01).

Όπως έγινε γνωστό, τρία κρούσματα είχε η πτήση από το Λος Άντζελες και αφορούσαν έναν δημοσιογράφο, έναν προπονητή και έναν από το πλήρωμα του τσάρτερ.

Στην άλλη πτήση από το Αμπού Ντάμπι όπου βρισκόταν και η Μαρία Σάκκαρη, θετικός διαγνώστηκε ο προπονητής της Μπιάνκα Αντρέσκου, Σιλβέν Μπρουνό.

Ο Μπρουνό είπε ότι ήταν αρνητικός 72 ώρες πριν την επιβίβαση και ένιωθε πολύ καλά όταν μπήκε στο αεροπλάνο.

"Είμαι εξαιρετικά στεναχωρημένος και λυπάμαι για τις επιπτώσεις σε όλους όσους ήταν στην πτήση. Η υπόλοιπη ομάδα είναι αρνητική και ελπίζω να υπάρξουν οι ελάχιστες επιπτώσεις" είπε σε δήλωσή του ο Γάλλος προπονητής.

Πηγή: Tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ