INDIAN WELLS

Indian Wells: Θρίαμβος Μπαντόσα, επιβλήθηκε 2-1 της Αζαρένκα

Η Πάουλα Μπαντόσα πανηγυρίζει την κατάκτηση του Indian Wells
Η Πάουλα Μπαντόσα πανηγυρίζει την κατάκτηση του Indian Wells 2021 MARK J. TERRILL / AP PHOTO

Η Αζαρένκα έφτασε μία ανάσα από την κατάκτηση του Indian Wells, όμως η τρομερή Πάουλα Μπαντόσα ήταν εκείνη που έφτασε ως το τέλος της διαδρομής αφού επικράτησε 2-1 σετ.

Η Πάουλα Μπαντόσα κατέκτησε με φοβερή ανατροπή τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας της, κερδίζοντας την Βικτόρια Αζαρένκα στον μεγάλο τελικό του BNP Paribas Open, στο Indian Wells της Καλιφόρνια.

Η 23χρονη Ισπανίδα, που διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας της, ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο 1000άρι τουρνουά των ΗΠΑ και με νίκη επί της πρώην Νο1 κόσμου, έφτασε στον 2ο WTA τίτλο της.

Μετά από 3 ώρες και 6 λεπτά σπουδαίας μάχης, η Μπαντόσα γύρισε από break πίσω στο τελικό set (4-5) και επιβλήθηκε της Αζαρένκα με 7-6(5), 2-6, 7-6(2), πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του Indian Wells.

Αν και η Λευκορωσίδα σέρβιρε για τη νίκη, έχοντας προβάδισμα με 30-0(!), έχασε 8/9 από τους επόμενους πόντους και η Ισπανίδα αποδείχθηκε ψυχραιμότερη στις κρίσιμες στιγμές, αναγκάζοντας την Αζαρένκα στον 20ο(!) χαμένο τελικό της καριέρας της.

“Αυτοχειρία” για την 32χρονη στο decider, που δεν κατάφερε να “κλείσει” το ματς όταν είχε την ευκαιρία, με τις μπάλες στα χέρια της.

Η Αζαρένκα “πληγώθηκε” από τα κάκιστα ποσοστά επιτυχίας της πίσω από το 2ο σερβίς, όπου κέρδισε μόλις 17/50 πόντους. Παρά το γεγονός ότι μετά το 2ο set φάνηκε να είχε το μομέντουμ για να φτάσει στη νίκη, τελικά δεν τα κατάφερε.

Αυτός είναι ο 2ος τίτλος καριέρας για την Μπαντόσα, μετά από το Βελιγράδι, όπου θριάμβευσε νωρίτερα μέσα στη σεζόν.

Μάλιστα, από το Νο26 της παγκόσμιας κατάταξης, θα ανέβει στο Νο11 την ερχόμενη Δευτέρα, δημιουργώντας νέο ρεκόρ καριέρας κα φτάνοντας μια ανάσα από την είσοδό της στο Top10.

Η φιναλίστ, από το Νο32 θα ανέβει στο Νο26, χάνοντας την ευκαιρία να επιστρέψει στο Top20 του κόσμου, μιας και αν κέρδιζε τον τίτλο, θα έφτανε στο Νο19.

ΠΗΓΗ: Tennis24.gr

TAGS INDIAN WELLS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ