INDIAN WELLS

Indian Wells: Στον τελικό ο Φριτζ, επικράτησε 2-0 του Ρούμπλεφ

Ο Τέιλορ Φριτζ πανηγυρίζει στο Αυστραλιανό Όπεν την πρόκριση κόντρα στον Μπαουτίστα Αγκούτ στον τρίτο γύρο
Ο Τέιλορ Φριτζ πανηγυρίζει στο Αυστραλιανό Όπεν © 2022 TERTIUS PICKARD/ASSOCIATED PRESS

Μία ακόμα μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Τέιλορ Φριτζ ο οποίος επικράτησε 2-0 του Αντρέι Ρούμπλεφ και προκρίθηκε στον τελικό του Indian Wells.

Ο Τέιλορ Φριτς πραγματοποίησε μαγική εμφάνιση κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ και τον κέρδισε στα δυο sets, πανηγυρίζοντας την παρθενική πρόκριση της καριέρας του σε τελικό Masters διοργάνωσης.

Ο Αμερικανός επικράτησε του Νο7 του ταμπλό με 7-5, 6-4 μετά από μια ώρα και 47 λεπτά αγώνα και περιμένει τον ισπανικό εμφύλιο του Ράφαελ Ναδάλ με τον Κάρλος Αλκαράθ (00:40GR), για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Κυριακής.

Στον 7ο ΑΤΡ τελικό της καριέρας του προκρίθηκε ο 24χρονος, που θα διεκδικήσει να κατακτήσει τον 1ο του τίτλο μετά το 2019 (Eastbourne International) και 2ο συνολικά στην καριέρα του.

Τρία χρόνια μακριά από τρόπαια είναι ο Φριτς, που τις τελευταίες 10 ημέρες κάνει σπουδαία πράγματα στην πατρίδα του. Έχει κερδίσει κατά σειρά τους Μάιχζακ, Μουνάρ, Ντε Μινόρ, Κετσμάνοβιτς και Ρούμπλεφ, κι έχει εξασφαλίσει νέο ρεκόρ καριέρας στην παγκόσμια κατάταξη, από την επόμενη εβδομάδα.

Για να κερδίσει τον Ρούμπλεφ, το βράδυ του Σαββάτου, κατέκτησε 45/64 πόντους πίσω από το σερβίς του, περιόρισε τον Ρώσο μόλις σε ένα break σε ολόκληρο τον αγώνα και εκμεταλλευόμενος 3/11 δικά του break points, έφτασε στη straight sets επικράτηση.

Ο Φριτς αγωνίστηκε σε back to back ημιτελικό στο Indian Wells, όμως αυτή τη φορά βγήκε νικητής. Πέρυσι, στην 1η του ever εμφάνιση σε “4αδα” Masters θεσμού, είχε ηττηθεί από τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι στην έρημο.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, ο Αμερικανός θα βρεθεί τουλάχιστον στο Νο16 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν ο Αλκαράθ δεν κερδίσει τον Ναδάλ στα ημιτελικά, τότε ο Φριτς θα βρεθεί minimum στο Νο15. Αν φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου στο Indian Wells, ο 24χρονος θα ανέβει στο Νο13 του κόσμου.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS INDIAN WELLS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ