INDIAN WELLS

Indian Wells: Ο Νόρι το σήκωσε με ανατροπή κόντρα στον Μπασιλασβίλι

Ο Κάμερον Νόρι πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια του Indian Wells
Ο Κάμερον Νόρι πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια του Indian Wells 2021 MARK J. TERRILL / AP PHOTO

Ο Μπασιλασβίλι πήρε το πρώτο σετ του τελικού κόντρα στον Κάμερον Νόρι, όμως ο Βρετανός έκανε την ανατροπή και με 2-1 σετ πανηγύρισε την κατάκτηση του Indian Wells.

O Κάμερον Νόρι είναι ο νέος πρωταθλητής του BNP Paribas Open, μετά τη σπουδαία νίκη με ανατροπή επί του Νικολόζ Μπασιλασβίλι στον τελικό του Indian Wells Masters, το βράδυ της Κυριακής.

Ο 26χρονος Βρετανός, ανέβασε στροφές μετά το νωχελικό εναρκτήριο σετ και έφτασε στη νίκη με 3-6, 6-4, 6-1 επί του αντιπάλου του, κατακτώντας τον 2ο και πιο σημαντικό τίτλο της καριέρας του. Έτσι, έγινε ο πρώτος της χώρας του που κατακτά τον τίτλο στην έρημο της Καλιφόρνια, κάτι που δεν είχε καταφέρει ο Άντι Μάρει, ούτε στα χρόνια της κυριαρχίας του.

“Σημαίνει πολλά για μένα, είναι ο σημαντικότερος τίτλος μου και δεν μπορώ να περιγράψω πως νιώθω τώρα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν ένα περίεργο ματς αλλά πολύ σημαντικό για μένα και την ομάδα μου. Πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω, είναι απίστευτο” είπε αμέσως μετά ο αριστερόχειρας Νόρι που ξεκίνησε την εβδομάδα από το Νο26 της παγκόσμιας κατάταξης και μετά τον τίτλο στο Indian Wells, ανέβηκε στο Νο15.

Ο Νόρι ξεκίνησε με break to ματς (2-1) όμως γρήγορα ο Μπασιλασβίλι βρήκε το ρυθμό του και κέρδισε τα έξι από τα επόμενα εφτά games, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ.

Στο 2ο σετ, ήταν η σειρά του Γεωργιανού να προηγηθεί πρώτος (2-1) και κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση του Νόρι ο οποίος χωρίς να έχει να χάσει τίποτα, έπαιξε πιο ελεύθερα και αποτελεσματικά με αποτέλεσμα να πάρει γρήγορα πίσω το break (2-2) και να πετύχει νέο “σπάσιμο” την κατάλληλη στιγμή, την ώρα που ο αντίπαλός του σέρβιρε για να παραμείνει στο 2ο σετ (6-4).

Με τη ψυχολογία στα ύψη, ο 26χρονος συνέχισε να κυριαρχεί στο Stadium 1 και αφού πέτυχε break στο 2ο game του καθοριστικού σετ, δεν κοίταξε ξανά πίσω…

“Πραγματικά χαίρομαι το τένις μου και απολαμβάνω να αγωνίζομαι σε μεγάλα ματς. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το πως χειρίζομαι τις καταστάσεις. Φέτος, τα πηγαίνω πολύ καλύτερα σε αυτόν τον τομέα. Έχω χάσει αρκετούς τέτοιους τελικούς οπότε είναι ωραίο που το κατάφερα σήμερα” είπε αργότερα ο Νόρι.

ΠΗΓΗ: Tennis24.gr

TAGS INDIAN WELLS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ