ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ

Ο Κύργιος προκρίθηκε στα ημιτελικά ενός χωμάτινου τουρνουά ύστερα από έξι χρόνια

Ο Νικ Κύργιος στο Australian Open
Ο Νικ Κύργιος στο Australian Open PHOTO CREDITS: 2022 ANDY BROWNBILL / AP IMAGES

Έξι χρόνια από την τελευταία φορά που είχε βρεθεί στους “4” χωμάτινου event (Εστορίλ), ο Κύργιος το βράδυ της Παρασκευής (8/4) εξασφάλισε τη θέση του στα ημιτελικά του Houston Championships

Από τον Απρίλιο του 2016 έχει να αγωνιστεί σε ημιτελικά χωμάτινης διοργάνωσης ο Νικ Κύργιος. Αυτή την εβδομάδα, στο 250άρι του Χιούστον, ο Ελληνοαυστραλός θα σπάσει τη συγκεκριμένη κατάρα.

Έξι χρόνια από την τελευταία φορά που είχε βρεθεί στους “4” χωμάτινου event (Εστορίλ), ο Κύργιος το βράδυ της Παρασκευής (8/4) εξασφάλισε τη θέση του στα ημιτελικά του Houston Championships, όπου θα συναντήσει τον Νο3 του ταμπλό, Ράιλι Οπέλκα (Νο18), ο οποίος κέρδισε τον Ολλανδό, Γκάις Μπρούβερ (Νο361) με 6-3, 7-5.

Εκμεταλλευόμενος την απόσυρση του Αμερικανού, Μάικλ Μο, εξαιτίας τραυματισμού, ο Κύργιος πέρασε άνευ αγώνα στην “4άδα” του τουρνουά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και συνεχίζει να βρίσκεται στο κυνήγι του 1ου τίτλου καριέρας στο χώμα.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί δυο φορές σε ημιτελικό clay court θεσμού, όμως δεν έχει καταφέρει να στεφθεί καμία από τις δυο πρωταθλητής.

Το 2015 στο Εστορίλ, ηττήθηκε στον τελικό από τον Ρισάρ Γκασκέ, ενώ μια χρονιά αργότερα, στο ίδιο τουρνουά, έχασε από τον Νικολάς Αλμάγκρο στους “4”.

Πηγή: tennis24

TAGS ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ