ROLAND GARROS

Ίμερ - Τσιτσιπάς 0-3: Σαρωτικός ο Στέφανος, προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Roland Garros

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του επί του Σουηδού Ίμερ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του επί του Σουηδού Ίμερ THOMAS SAMSON/AFP

Σε αντίθεση με τα πρώτα του δύο ματς στο Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν σαρωτικός απέναντι στον Μίκαελ Ίμερ, επικράτησε 3-0 σετ και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετέτρεψε σε παράταση για ένα ρόλο τον αγώνα του με τον Μίκαελ Ίμερ. Ο Στεφ επικράτησε 3-0 σετ του Σουηδού (Νο95) και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Roland Garros.

Από την αρχή του αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο4) έδειξε τις διαθέσεις του παίζοντας κυριαρχικό τένις και με όπλο το σερβίς του κατάφερε να επιβληθεί του αντιπάλου του για να φτάσει στην πιο εύκολη νίκη του στο γαλλικό Όπεν.

Στον τέταρτο γύρο ο Τσιτσιπάς περίμενε τον νικητή μεταξύ του Ρούνε και του Γκαστόν. Αυτός θα είναι ο 19χρονος Δανός (Νο40) που ανεβαίνει συνεχώς και ειδικά στο χώμα δείχνει ικανός να κάνει μεγάλες ζημιές.

Στον πρώτο γύρο ο Γκαστόν απέκλεισε τον Ντε Μινόρ (3-2) και στον δεύτερο γύρο τον Κατσίν (3-0), ενώ ο Ρούνε πέταξε εκτός πρώτος τον Σαποβάλοφ (3-0) και μετά τον Λάακσονεν (3-0).

Ο Τσιτσιπάς δεν έχει παίξει ξανά με τον Ρούνε, ενώ έχει τεθεί αντιμέτωπος μία φορά με τον Γκαστόν στην οποία είχε επικρατήσει με 2-0.

Το ματς: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε κάποια θέματα με το πρώτο σερβίς του, όμως από το τέταρτο game και μετά κυριάρχησε απόλυτα. Ο Ίμερ κράτησε μέχρι το 2-2 και στη συνέχεια ο 23χρονος Έλληνας έχασε μόλις έναν πόντο για να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 6-2!

Όπως κατέκτησε το πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς κατέκτησε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο. Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το 2-2. Από εκεί και μετά ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε κέρδισε του 19 από τους τελευταίους 22 πόντους και έφτασε στο 2-0 με 6-2.

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και άρχισε τα break με το καλημέρα για να προηγηθεί με 3-0. Ο Ίμερ δημιούργησε το πρώτο του break point στο ματς στο τέταρτο game του τρίτου σετ, αλλά ο Έλληνας τενίστας το έσβησε με συνοπτικές διαδικασίες για να κάνει το 4-0.

Ο Ίμερ πήρε το πέμπτο game, αλλά η συνέχεια ανήκε και πάλι στον Τσιτσιπά, ο οποίος πήρε τα επόμενα δύο games και έκλεισε το μας με 6-2, 6-2, 6-1.

TAGS ROLAND GARROS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ