AUSTRALIAN OPEN

Ίμερ - Τσιτσιπάς 0-3: Καθαρή πρόκριση για τον Στέφανο στο δεύτερο γύρο του Australian Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς © 2022 HAMISH BLAIR/AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 3-0 σετ του Μίκαελ Ίμερ και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του Australian Open όπου και θα αντιμετωπίσει τον Σεμπάστιαν Μπάες.

Με το δεξί μπήκε στο Australian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης επιβλήθηκε του Μίκαελ Ίμερ (Νο85) και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του Grand Slam.

Ο 23χρονος Έλληνας είχε σκαμπανεβάσματα απέναντι στον φορμαρισμένο Σουηδό, ωστόσο αυτό είναι κάτι φυσιολογικό αφού ο Στεφ προέρχεται ουσιαστικά από μεγάλη απουσία λόγω της επέμβασης στο δεξί αγκώνα και του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός.

Φυσικά εκείνο που μετράει είναι η πρόκριση αφού ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε για τέταρτη διαδοχική φορά στο δεύτερο γύρο του Australian Open όπου και θα αντιμετωπίσει το Νο88 της Παγκόσμιας κατάταξης, Σεμπάστιαν Μπάες. Ο Αργεντινός επικράτησε 3-2 σετ του Αλμπέρτο Ράμος Βινόγια.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους δύο να μη σερβίρουν καλά, ωστόσο εκείνος που το εκμεταλλεύτηκε ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας έκανε δύο διαδοχικά break στο τρίτο και στο πέμπτο game για να προηγηθεί με 5-1 και τελικά έκλεισε το πρώτο σετ με το σκορ 6-2.

Το δεύτερο σετ ήταν τρομερά αμφίρροπο με τους δύο αθλητές να κάνουν διαγωνισμό break. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Ίμερ έκανε πρώτος break για να προηγηθεί με 2-0, όμως ο Τσιτσιπάς απάντησε άμεσα για το 2-2.

Ο Έλληνας τενίστας πήρε και τρίτο διαδοχικό game με νέο break, αλλά ήταν η σειρά του Ίμερ να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα και να προηγηθεί στη συνέχεια με 4-3. Η συνέχεια ωστόσο ανήκε στο Στεφ ο οποίο έκανε νέο break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να σφραγίσει το σετ με 6-4.

Στο τρίτο σετ τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για τον Έλληνα τενίστα. Το break που έκανε νωρίς στο σετ ήταν αρκετό για να του δώσει το σετ και τη νίκη παρά το γεγονός ότι ο Ίμερ προσπάθησε να ανατρέψει τα δεδομένα δεν τα κατάφερε και έτσι το 6-3 σφράγισε το σετ και τον αγώνα.

TAGS AUSTRALIAN OPEN ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ