ΤΕΝΙΣ

Η Σβιόντεκ τα έχωσε σε ITF και WTA

Η Ίγκα Σβιάντεκ κατά τη διάρκεια του αγώνα της με την Αρίνα Σαμπαλένκα
Η Ίγκα Σβιάντεκ κατά τη διάρκεια του αγώνα της με την Αρίνα Σαμπαλένκα 2022 AP PHOTO/CHARLES KRUPA

Η Ίγκα Σβιόντεκ ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στο Billie Jean King Cup με την Εθνική Πολωνίας και τα έχωσε στην ITF και την WTA για το γεγονός ότι δεν βρήκαν λύση με το θέμα των ημερομηνιών.

Η δύο φορές πρωταθλήτρια σε Grand Slam τη φετινή χρονιά, Ίγκα Σβιόντεκ, με λύπη ανακοίνωσε την απόσυρσή της από το Billie Jean King Cup, ρίχνοντας ευθύνες στις τενιστικές αρχές για το γεγονός ότι δεν μπορούν να συνεννοηθούν.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν θα αγωνιστεί στην κορυφαία διοργάνωση εθνικών ομάδων, οι τελικοί της οποίας θα διεξαχθούν 8-13 Νοεμβρίου στη Γλασκώβη, ενημερώνοντας τους συμπατριώτες της μέσω του Instagram.

Ο βασικός λόγος της απόσυρσης της 21χρονης Πολωνής είναι το γεγονός ότι θα συμμετάσχει στο WTA Finals του Τέξας που θα διεξαχθεί 31 Οκτωβρίου με 07 Νοεμβρίου στο Φορτ Γουορθ και μόλις μια μέρα αργότερα θα ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις των 12 εθνικών ομάδων που θα πάρουν μέρος στα Finals του Billie Jean King Cup.

“Το σκέφτηκα πολύ και το συζήτησα αρκετά με την ομάδα μου, αλλά δεν θα μπορέσω να παίξω στο Billie Jean King Cup στη Γλασκώβη και αυτό με στενοχωρεί. Λυπάμαι πολύ γιατί παίζω για την Πολωνία όποτε είναι δυνατόν και πάντα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Το να παίξω στην Πολωνία φέτος ήταν τιμή και ήλπιζα να το κάνω ξανά στο τέλος της σεζόν.

Είμαι απογοητευμένη που τα διοικητικά όργανα του τένις δεν κατέληξαν σε συμφωνία σε κάτι τόσο βασικό όπως το ημερολόγιο των τουρνουά, δίνοντάς μας μόνο μία μέρα να ταξιδέψουμε σε όλο τον κόσμο και αλλάζοντας τη ζώνη ώρας” έγραψε η Σβιόντεκ σε story στο Instagram.

ΠΗΓΗ: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ