ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Η κλήρωση της Ντόχα για τη Μαρία Σάκκαρη

Η κλήρωση της Ντόχα για τη Μαρία Σάκκαρη
Η Μαρία Σάκκαρη σε φάση από τον αγώνα της με τη Μλαντένοβιτς @ 2021 ANDY BROWNBILL / ASSOCIATED PRESS

Μετά την περιπέτεια του φετινού Αυστραλιανού Όπεν, που θα θέλει να ξεχάσει όσο το δυνατόν περισσότερο, η Μαρία Σάκκαρη ρίχνεται στη μάχη του WTA 500 τουρνουά της Ντόχα όπου περιμένει πολύ δυνατές μάχες σε ένα άκρως ανταγωνιστικό ταμπλό.

Μπορεί οι Ίγκα Σβιάτεκ και Σιμόνα Χάλεπ να απέσυραν τις συμμετοχές τους από το τουρνουά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η διοργάνωση έχασε τη δυναμική, άλλωστε η Σάκκαρη, παρά την υψηλή της κατάταξη (No25) δεν κέρδισε θέση seeding στο τουρνουά.

Η φετινή περιπέτεια της Σάκκαρη στη Ντόχα θα ξεκινήσει κόντρα σε μια τρομερή μαχήτρια, την Αιγύπτια Μάγιαρ Σερίφ (No114 στον κόσμο), μία τενίστρια που έχει κάνει άλματα προόδου ειδικά από το 2020 και μετά όντας στην καλύτερη φάση της καριέρας της στα 24 της.

Μάλιστα, φέτος πέτυχε και την πρώτη της νίκη σε βασικό ταμπλό Grand Slam στο πρόσφατο Αυστραλιανό Όπεν κερδίζοντας την wild card των διοργανωτών στη Ντόχα.

Φυσικά, η διαφορά κλάσης και εμπειρίας σε σχέση με τη Μαρία είναι τεράστια και η Ελληνίδα τενίστρια οφείλει να προκριθεί στην επόμενη φάση εφόσον βρει γρήγορα τα πατήματα συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε στην εξαιρετική πορεία της μέχρι τα ημιτελικά του Άμπου Ντάμπι.

Στη συνέχεια, αρχίζουν τα δύσκολα για την Sakkattack καθώς αντιμετωπίζει από εκεί και έπειτα παγκόσμιας κλάσης τενίστριες.

Η αντίπαλος στον 2ο γύρο θα βγει από το σούπερ ντέρμπι Κις-Μπένσιτς, δύο τενίστριες που έχουν περάσει από το Τοπ10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στα προημιτελικά, η αποστολή γίνεται ακόμα πιο δύσκολη ειδικά αν παίξει κόντρα στον κακό της δαίμονα, την Αρίνα Σαμπαλένκα η οποία έχει πάντως πιθανή αντίπαλο στον 2ο γύρο την Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα.

Όντας στο μισό της Ελίνα Σβιτολίνα που είναι και η κορυφαία seeded, η Μαρία διασταυρώνεται με την Ουκρανή στα ημιτελικά δίχως να την τρομάζει είναι η αλήθεια μιας και έχει πετύχει δύο νίκες σε τρία ματς απέναντί της.

Στο κάτω μέρος του ταμπλό, ηγείται η Καρολίνα Πλίσκοβα που δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά τη χρονιά.

Η Τσέχα αντιμετωπίζει την Κίκι Μπέρτενς σε έναν ενδεχόμενο προημιτελικό και τις Κβίτοβα ή Μπρέιντι στα ημιτελικά ενώ περνάει με bye τον πρώτο γύρο.

Πιθανοί προημιτελικοί

Σβιτολίνα-Αζαρένκα

Σαμπαλένκα-Μπένσιτς (ή Σάκκαρη)

Κβίτοβα-Μπρέιντι

Πλίσκοβα-Μπέρτενς

Πηγή: Tennis24

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ INDIAN WELLS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ