ATP

Η ATP ξεκινάει έρευνα για τις καταγγελίες κατά του Ζβέρεφ από την πρώην κοπέλα του

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεβ κατά τη διάρκεια αγώνα με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο US Open | 10 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεβ κατά τη διάρκεια αγώνα με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο US Open | 10 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 ELISE AMENDOLA/AP IMAGES

Η ΑΤΡ αναμένεται να ξεκινήσει ανεξάρτητη έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες της Όλια Σαρίποβα, πρώην κοπέλας του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, η οποία υποστήριξε πως ο Γερμανός τενίστας την κακοποιούσε συστηματικά κατά τη διάρκεια της σχέσης τους.

Σύμφωνα με την Σαρίποβα, η κατάσταση ξέφυγε το 2019, την εβδομάδα του Shanghai Masters, όταν και ο Ζβέρεφ χτύπησε και άφησε λιπόθυμη την 21χρονη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους.

Από τότε έχουν να ιδωθούν οι δυο τους, που χώρισαν αμέσως μετά το περιστατικό, με πρωτοβουλία της Σαρίποβα.

Τους προηγούμενους μήνες, η Σαρίποβα σε συνέντευξή της στον δημοσιογράφο Μπεν Ρόθενμπεργκ, αποκάλυψε πολλές από τις πτυχές της "μαύρης" σχέσης της, με την ΑΤΡ να παίρνει -επιτέλους- θέση, το μεσημέρι της Δευτέρας (4/10).

Ο Ζβέρεφ αποδέχθηκε μετά χαράς την απόφαση της ΑΤΡ να προβεί σε ανεξάρτητη έρευνα γύρω από την υπόθεση, μετά και τις πιέσεις αρκετών τενιστών, μεταξύ άλλων και του Άντι Μάρεϊ.

Ο Γερμανός έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες της Σαρίποβα, υποστηρίζοντας πως η Ρωσίδα έβγαλε τα πάντα από το μυαλό της, ενώ ο CEO της ΑΤΡ, Μάσιμο Καλβέλι, έκανε γνωστό πως το περιστατικό θα λήξει πολύ σύντομα.

Προφανώς, αν ο Ζβέρεφ κριθεί ένοχος από την ΑΤΡ, θα έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα, μιας και δεν πρόκειται να συνεχίσει να αγωνίζεται στο Tour, κουβαλώντας τέτοιο παρελθόν.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ