ATP

Η ATP ανακοίνωσε πως δεν θα υπολογιστούν βαθμοί από το Wimbledon 2022 στο παγκόσμιο ranking

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Wimbledon
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Wimbledon © 2019 BEN CURTIS / AP IMAGES

Την απόφασή της να μην υπολογίσει τους βαθμούς που προκύψουν από την πορεία των τενιστών στο Wimbledon 2022 στην παγκόσμια κατάταξη πήρε η ATP. Πώς επηρεάζει τον Στέφανο Τσιτσιπά το ενδεχόμενο αυτό.

Ανακατατάξεις στην παγκόσμια κατάταξη ανδρών και γυναικών είναι πιθανό να προκύψουν μετά την ανακοίνωση της ATP, η οποία αποφάσισε να μην μοιράσει βαθμούς από το Wimbledon 2022.

Ο λόγος που η ATP οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση πηγάζει από τον αποκλεισμό των Ρώσων και των Λευκορώσων τενιστών και τενιστριών από το τουρνουά, καθώς πριν από περίπου ένα μήνα οι διοργανωτές του κορυφαίου λονδρέζικου τουρνουά ανακοίνωσαν τον αποκλεισμό τους εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία.

"Με μεγάλη λύπη και διστακτικότητα δεν βλέπουμε άλλη επιλογή παρά να μην μετρήσουμε τους βαθμούς από το Wimbledon 2022 στην παγκόσμια κατάταξη του ATP.

Η δυνατότητα των παικτών οποιασδήποτε εθνικότητας να συμμετέχουν σε τουρνουά βάσει αξίας και χωρίς διακρίσεις είναι θεμελιώδης για την Ομοσπονδία μας. Η απόφαση του Wimbledon να απαγορεύσει στους Ρώσους και Λευκορώσους παίκτες να αγωνιστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το καλοκαίρι υπονομεύει αυτή την Αρχή και την ακεραιότητα του συστήματος κατάταξης ATP", ανέφερε μεταξύ άλλων η Παγκόσμια Ομοσπονδία στην τοποθέτησή της

Το τουρνουά είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 27 Ιουνίου και να ολοκληρωθεί στις 10 Ιουλίου. Αξίζει να σημειωθεί πως αν ισχύσει και η "αφαίρεση" βαθμών από το Wimbledon του 2021, τότε ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο1) θα είναι ο μεγάλος χαμένος κι αυτό γιατί θα στερηθεί και τους 2.000 βαθμούς που είχε μαζέψει πέρυσι χωρίς να έχει την ευκαιρία να τους διεκδικήσει στο εφετινό τουρνουά.

Προφανώς η απόφαση θα αλλάξει, αν επιτραπεί σε Ρώσους και Λευκορώσους να παίξουν στο Wimbledon.

TAGS ATP WIMBLEDON ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ