ATP FINALS

Γράφει ιστορία ο Μεντβέντεφ με την άνοδο στο Νο2

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ στον τελικό του Australian Open 2021 κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ στον τελικό του Australian Open 2021 κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς Ⓒ 2021 ANDY BROWNBILL/ASSOCIATED PRESS

Όπως ανακοίνωσε η ATP, μετά την επισημοποίηση των κληρώσεων στα τουρνουά της ερχόμενης εβδομάδας σε Ντόχα και Μασσαλία, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ τη Δευτέρα 15 Μαρτίου θα ανέβει στο career high Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, σπάζοντας μια παράδοση 16 ετών στην ATP Rankings

Τη Δευτέρα 15/3, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, θα ανέβει στο career high Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, σπάζοντας μια παράδοση 16 ετών στην ATP Rankings.

Από τον Ιούλιο του 2005, κανένας άλλος τενίστας πλην των Big 4, Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Μάρει δεν είχε καταφέρει να μπει σφήνα και να ανέβει στις δύο πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

Έτσι, ο Μεντβέντεφ θα γίνει ο πρώτος τενίστας, εκτός της κορυφαίας 4αδας των τελευταίων ετών που θα καταλάβει τη 2η θέση της βαθμολογίας, τα τελευταία 16 χρόνια!

Η άνοδος του 25χρονου Ρώσου, θα αναγκάσει τον Ράφαελ Ναδάλ να υποχωρήσει μια θέση ενώ ο Ισπανός απειλείται και από τον 4ο Ντόμινικ Τιμ.

Ο Ναδάλ είναι τραυματίας και απέσυρε τη συμμετοχή του από το Ρότερνταμ και το Ακαπούλκο ενώ "παίζεται" η συμμετοχή του για το Miami Open.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να επιστρέψει στη χωμάτινη σεζόν, αρχή γενομένης από το παραδοσιακό Masters στο Μόντε Κάρλο.

Πηγή: Tennis24

ⓒ 2021 Andy Brownbill/Associated Press

TAGS ATP FINALS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ