ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Γκερασίμοφ - Τσιτσιπάς 0-2: Έκανε το πρώτο βήμα στο Ρότερνταμ

Ο Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο του κόντρα στον Γκερασίμοφ στο ATP 500 του Ρότερνταμ
Ο Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο του κόντρα στον Γκερασίμοφ Ⓒ 2021 PETER DEJONG/ASSOCIATED PRESS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 2-0 (7-6, 7-5) του Ίγκορ Γκερασίμοφ για τον πρώτο γύρο του ATP 500 ABN AMRO World Tennis Tournament.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς που έχει κακή προϊστορία στη διοργάνωση με αποκλεισμό στον 1ο γύρο πρόπερσι και στον 2ο πέρσι, πέρασε αρκετές δύσκολες στιγμές κόντρα σε έναν εξαιρετικό Ιγκόρ Γκερασίμοφ αλλά κατάφερε να κερδίσει με 2-0 σετ τον Λευκορώσο, 7-6(4), 7-5 στην πρεμιέρα του ATP 500 ABN AMRO του Ρότερνταμ.

Δύο “γεμάτες” ώρες τένις χρειάστηκε ο Στέφανος στην πρώτη του αναμέτρηση μετά τη φοβερή πορεία του στο Australian Open και γενικά το πρόσημο ήταν θετικό καθώς έπαιξε πολύ καλό τένις, ειδικά στα δύσκολα. Και ο Γκερασίμοφ έπαιξε πάρα πολύ καλά βάζοντας δύσκολα στον Στεφ με την ποικιλία του παιχνιδιού και τη μαχητικότητα του.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με break και στα δύο σετ αλλά η απάντηση του νεαρού Λευκορώσου ήταν άμεση και τελικά και τα δύο σετ κρίθηκαν στο τέλος με τον Τσιτσιπά να είναι πιο ψύχραιμος εκεί που η μπάλα “έκαιγε”.

Το γεγονός ότι πάλεψε για τη νίκη και ενεπλάκη σε πολλά μεγάλης διάρκειας ράλι είναι ίσως ό,τι καλύτερο χρειαζόταν ο Τσιτσιπάς ώστε να βρει και πάλι ρυθμό ενόψει της δύσκολης συνέχειας όπου τον βρίσκει αντιμέτωπο, ξανά, με τον Χούμπερτ Χουρκάτς.

Οι δυο τους, παρά το νεαρό της ηλικίας, έχουν πλούσια προϊστορία στο τουρ με έξι αναμετρήσεις και τον Στέφανο να προηγείται με 5-1 αλλά πολλά ματς κρίθηκαν σε τρίτο σετ.

Πολύ πλούσιο το πρόγραμμα της Τετάρτης στο Ρότερνταμ με τον κορυφαίο seeded Ντανίλ Μεντβέντεφ να παίζει κόντρα στον Ντούσαν Λάγιοβιτς (13:30 GR), τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ κόντρα στον φιναλίστ της Σιγκαπούρης Αλεξάντερ Μπούμπλικ (12:00 GR) ενώ τα περισσότερα φώτα πέφτουν πάνω στο ματς Μάρεϊ-Ρούμπλεφ στις 20:30 GR.

ROTTERDAM OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24.gr

Photo credits: ⓒ 2021 Peter Dejong/Associated Press

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ