CINCINNATI MASTERS

Γκαρσία - Σάκκαρη 2-1: Πρόωρος αποκλεισμός και στο Σινσινάτι για τη Μαρία

Η Μαρία Σάκκαρη
Η Μαρία Σάκκαρη @ 2022 GODOFREDO A. VASQUEZ / AP IMAGES

Η Μαρία Σάκκαρη επιβεβαίωσε ότι δεν είναι σε καλή περίοδο το τελευταίο διάστημα και στο Σινσινάτι, καθώς ηττήθηκε από την Καρολίν Γκαρσία με 2-1 σετ για τον πρώτο γύρο του Σινσινάτι.

Η Μαρία Σάκκαρη αν και έκανε μια τεράστια ανατροπή στο tie-break του 2ου set δεν κατάφερε να προχωρήσει στο Σινσινάτι Open γνωρίζοντας την ήττα από τη Γαλλίδα και Νο35 του κόσμου, Καρολίν Γκαρσία με 7-6(2), 6-7(6), 6-1 μετά από 2 ώρες και 20 λεπτά.

Η Ελληνίδα τενίστρια και Νο3 του κόσμου μπορεί να βρήκε 17 άσους(!) κερδίζοντας το 73% των πόντων από το 1ο service, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει λύσεις στο εξαιρετικό service της Γκαρσία που είχε 11 άσους, παραχωρώντας μόλις 9 πόντους στο 1ο service (84%).

Για τη Σάκκαρη αυτή ήταν η 4η ήττα στα τελευταία 5 παιχνίδια με τη μοναδική νίκη από το Wimbledon και μετά να είναι εκείνη κόντρα στη Σλόαν Στίβενς στην πρεμιέρα της στο Τορόντο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Γκαρσία να παίζει το γνωστό επιθετικό παιχνίδι της κερδίζοντας εύκολους πόντους από το service της παρά το γεγονός ότι μέχρι τα μισά του set είχε μόλις 27% περασμένα πρώτα service!.

Πρώτο service δεν έβρισκε ωστόσο ούτε η Σάκκαρη (47%) κάτι το οποίο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Γαλλίδα η οποία έμπαινε μισό και πλέον μέτρο μέσα στο court επιστρέφοντας με βαθιές μπάλες “γεμίζοντας” (από το 4ο game και μετά) τα service της Ελληνίδας τενίστριας.

Η πρώτη σοβαρή απειλή ήρθε στο 8ο game όπου η Σάκκαρη χρειάστηκε να σβήσει δύο break-points ισοφαρίζοντας σε 4-4, ενώ έσβησε και set-point λίγο αργότερα οδηγώντας το set στο tie-break.

Εκεί η Γκαρσία ήταν ανώτερη και ακόμα πιο επιθετική παίρνοντας προβάδισμα στο change over με 5/1 κάτι που προκάλεσε τον εκνευρισμό της Ελληνίδας τενίστριας, με τη Γαλλίδα να κλείνει το set στο service της κάνοντας το 1-0 σε 57 λεπτά έχοντας σημειώσει 19 winners έναντι 11 της Σάκκαρη.

Ωστόσο, η μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ήταν οι επιστροφές καθώς η Γκαρσία είχε πάρει από το service της Σάκκαρη 21 πόντους έχοντας από την πλευρά της παραχωρήσει μόλις 4.

Επική ανατροπή στο tie-break και ισοφάριση

Το 2ο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε με τρία εντυπωσιακά love games για τη Σάκκαρη, η οποία ενδιάμεσα είχε προλάβει να κάνει και το πρώτο break στο παιχνίδι παίρνοντας κεφάλι στο set με 4-1.

Η Γαλλίδα αυτή τη φορά μπορεί να βελτίωσε το πρώτο της service όμως δεν είχε καμία βοήθεια από το 2ο με αποτέλεσμα η Σάκκαρη να κάνει “πάρτι” στις επιστροφές καταστρέφοντας το service της Γκαρσία.

Μάλιστα στο αμέσως επόμενο game η Σάκκαρη απείλησε και πάλι με break το οποίο όμως έσβησε η Γαλλίδα μειώνοντας σε 4-2.

Σαν να μην έφτανε αυτό η Γκαρσία λίγο αργότερα όχι μόνο σταμάτησε το σερί των love games για τη Σάκκαρη, αλλά πήρε πίσω και το χαμένο της service μειώνοντας σε 4-3 έχοντας και τις μπάλες στα χέρια της για την ισοφάριση, κάτι που έκανε με εύκολο hold.

Μετά από ένα πολύ δύσκολο hold της Σάκκαρη (6-5) κι ένα love game της Γκαρσία (6-6) το 2ο set, όπως και το 1ο, οδηγήθηκε στο δραματικό tie-break με την Γκαρσία να κάνει δύο mini-break παίρνοντας προβάδισμα με 4/0!

Από εκεί και πέρα η Γαλλίδα έδειξε…αυτοκτονικές τάσεις. Με δύο λάθη έβαλε τη Σάκκαρη μέσα στο tie-break 4/2, η οποία στη συνέχεια με ακόμη 3 πόντους και ένα σερί 5-0 προηγήθηκε με 5/4 και λίγο αργότερα βρέθηκε με set-point και τις μπάλες στα χέρια (6/5).

Μ’ έναν forehand winner η Γκαρσία ισοφάρισε (6/6), ενώ αμέσως μετά έκανε το λάθος του αγώνα (αν όχι του τουρνουά) καθώς έχοντας το court δικό της έκανε ένα τραγικό smash φέρνοντας και πάλι τη Σάκκαρη σε set-point το οποίο αυτή τη φορά εκμεταλλεύτηκε ολοκληρώνοντας μια τεράστια ανατροπή και μένοντας “ζωντανή” στο παιχνίδι (1-1).

Απόλυτη κυριαρχία Γκαρσία στο decider

Στο 3ο set η Γκαρσία είχε τον πλήρη έλεγχο στο court. Ένα γρήγορο break κι ένα σχετικά εύκολο hold την έβαλαν μπροστά στο σκορ με 4-1, ενώ αμέσως μετά έφτασε και σε νέο break παρά το γεγονός ότι η Σάκκαρη προηγήθηκε με 40/0(!) κάνοντας το 5-1.

Η Σάκκαρη, η οποία δεν πήρε ούτε πόντο από το 2ο service της στο decider, δεν κατάφερε να βρει λύσεις σε εκείνο το σημείο στο αντίπαλο service με αποτέλεσμα η Γαλλίδα να κλείσει το set μέσα σε μόλις 26 λεπτά σημειώνοντας την 4η σερί νίκη στο τουρνουά (είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά), σφραγίζοντας την πρόκριση στις “16” της διοργάνωσης.

Πηγή: Tennis24

TAGS CINCINNATI MASTERS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ