WIMBLEDON

Γκάριν - Κύργιος 0-3: Ασταμάτητος ο Νικ, έκανε θρύψαλα των Χιλιανό και πέρασε στα ημιτελικά

Ο Νικ Κύργιος στη διάρκεια του αγώνα με τον Γκάριν
Ο Νικ Κύργιος στη διάρκεια του αγώνα με τον Γκάριν AP PHOTO/ALBERTO PEZZALI

Ο Νικ Κύργιος ισοπέδωσε τον Κρίστιαν Γκάριν στον προημιτελικό της Τετάρτης, νικώντας με 3-0 σετ (6-4, 6-3, 7-6), και πήρε το εισιτήριο για την τετράδα του Wimbledon.

Στον παρθενικό Major ημιτελικό της καριέρας του προκρίθηκε ο Νικ Κύργιος, κερδίζοντας με straight sets τον Χιλιανό και Νο43 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, Κριστιάν Γκαρίν.

Ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός, την Τετάρτη (6/7) συνέχισε τις τρομερές εμφανίσεις του στο Λονδίνο και στην 30η του παρουσία σε Grand Slam διοργάνωση, έκανε το βήμα παραπάνω και συγκινημένος, ξέσπασε σε δάκρυα, αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Νο40 τενίστας του κόσμου, επικράτησε του Γκαρίν μετά από 2 ώρες και 15 λεπτά αγώνα, με 6-4, 6-3, 7-6(5) και θα αναμετρηθεί με τον Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος απέκλεισε στα πέντε σετ τον Τέιλορ Φριτς.

Σέρβιρε 17 άσους και έβγαλε 35 winners για να κερδίσει ο Κύργιος, μετρώντας 3/6 break points και 73/114 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του.

Αν και το ξεκίνημα στον αγώνα, ήταν κάκιστο για τον ίδιο, μιας και έχασε τους πρώτους εννέα πόντους, με τον Γκαρίν να προηγείται 2-0 και 0-15, βρήκε τρόπο να ανακάμψει άμεσα, ανέβασε ρυθμό στο παιχνίδι του και υπερκέρασε το εμπόδιο του Χιλιανού με straight sets.

Τα 1/9 break points του Γκαρίν, έδωσαν την ευκαιρία στον ιδιότροπο Ελληνοαυστραλό να “αποδράσει” χωρίς απώλειες. Κάτι που ήθελε, όσο τίποτε άλλο, μιας και στο ματς με τον Νακασίμα, στον 4ο γύρο, είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα στον δεξιό ώμο.

Ο Κύργιος, “έκλεισε” το ματς κερδίζοντας τέσσερις συνεχόμενους πόντους στο tie-break του 3ου set, γυρνώντας από mini break πίσω (3-5).

“Δεν περίμενα ποτέ μου ότι θα έφτανα σε έναν ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης. Πίστευα ότι το… καράβι μου, είχε βυθιστεί”, είπε ο Νικ, με μεγάλη δόση χιούμορ, στις on court δηλώσεις που ακολούθησαν και προφανώς δήλωσε εκστασιασμένος με τούτο το επίτευγμα, μιας και, όπως τόνισε, δεν έχει καν προπονητή, εδώ και χρόνια.

Πηγή: tennis24

TAGS WIMBLEDON ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ