"Γι' αυτό δεν έσπασε ποτέ ρακέτα ο Ναδάλ"

Spain's Rafael Nadal pumps his fist as he defeats Spain's Pablo Andujar in the opening round of the Mexican Open tennis tournament in Acapulco, Mexico, Tuesday, Feb. 25, 2020. (AP Photo/Rebecca Blackwell)

Ο θείος και πρώην προπονητής του Ράφαελ Ναδάλ, Τόνι, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο σπουδαίος τενίστας δεν έχει σπάσει ποτέ ρακέτα στη διάρκεια αγώνα.

Ο Ράφαελ Ναδάλ είναι από τους λίγους τενίστες στο ATP Tour που δύσκολα θα "ξεφύγουν" κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, όσο έντονος και σκληρός είναι. Ταπεινός και ψύχραιμος ακόμα και στις πιο απαιτητικές καταστάσεις, ο Ισπανός ταυρομάχος δεν έχει σπάσει ποτέ στην καριέρα του ρακέτα, σε αντίθεση με πολλούς συναδέλφους του που το σπάσιμο της ρακέτας τους βοηθάει να εκτονωθούν.

Τους λόγους γι' αυτό το φαινόμενο, εξήγησε ο Θείος και πρώην προπονητής του, Τόνι Ναδάλ ο οποίος είπε ότι ο Ράφα, ακόμα και στα εφηβικά του χρόνια, ήταν ένας κύριος μέσα κι έξω από τα courts.

"Ο Ράφαελ δεν έχει σπάσει ποτέ του ρακέτα και δεν πέρασε καμία επαναστατική φάση στην εφηβεία του. Ήταν ένα μορφωμένο παιδί, με εξαιρετική συμπεριφορά. Εννοείται ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά, δεν ήταν μόνο ο Ράφα έτσι. Υπάρχουν λίγοι τενίστες που δεν έχουν σπάσει ρακέτα ποτέ. Δεν μπορείς να πεις ότι όσοι έχουν σπάσει, δεν είναι μορφωμένοι αφού είναι φυσιολογικό να χάσεις τον έλεγχο σε κάποιες στιγμές.

Εγώ ήμουν σκληρός μαζί του γιατί πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι απόλυτα προετοιμασμένος για κάθε κατάσταση, ειδικά για τις δύσκολες στιγμές. Νομίζω ότι ο Ράφα ένιωθε ότι μερικές φορές ήμουν σκληρός μαζί του, ωστόσο καταλάβαινε ότι ήταν για το δικό του καλό" είπε ο Τόνι Ναδάλ.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Rebecca Blackwell

SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.