AUSTRALIAN OPEN

Φριτζ - Τσιτσιπάς 2-3: Μεγάλη ανατροπή και πρόκριση για τον Στέφανο στους "8" του Australian Open

Στιγμιότυπο από αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά στο Australian Open
Στιγμιότυπο από αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά στο Australian Open 2022 TERTIUS PICKARD / AP PHOTO

Ο Τέιλορ Φριτζ προηγήθηκε 2-1 σετ, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τεράστια ανατροπή επικράτησε 3-2 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open. Αντίπαλός του θα είναι ο Γιανίκ Σίνερ (Νο10).

Μια τρομερή μάχη είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι του τένις ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Τέιλορ Φριτζ. Ο Αμερικανός προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ, όμως ο 23χρονος Έλληνας έκανε την ανατροπή, επικράτησε 3-2 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open.

Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Γιανίκ Σίνερ (Νο10), ο οποίος νωρίτερα πέταξε εκτός συνέχειας τον Ντε Μινόρ.

Από την αρχή ο αγώνας έδειξε ότι θα είναι κλειστός και ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Στο ξεκίνημα είδαμε τον Τσιτσιπά και τον Φριτζ να κρατούν το σερβίς τους, μέχρι και το έβδομο game.

Τότε ο Αμερικανός κατάφερε να κάνει το break για να προηγηθεί με 4-3 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να εξαργυρώσει το break του. Ο Τσιτσιπάς έπραξε το ίδιο, όμως στη συνέχεια ο Αμερικανός έκλεισε το σετ με 6-4.

Ίδια εικόνα και στο στο δεύτερο σετ με τους δύο τενίστες να κρατούν ακόμα πιο εύκολα το σερβίς τους μέχρι και το δέκατο game. Εκεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς δημιούργησε το μοναδικό του break point το οποίο κατάφερε και να εξαργυρώσει για να κλείσει το δεύτερο σετ με 6-4 κάνοντας το 1-1.

Μόνο που δεν κατάλαβε ότι με το συγκεκριμένο break του ολοκληρώθηκε και το σετ και πήγε να σερβίρει...

Το τρίτο σετ ήταν καρμπόν με το πρώτο. Οι δυο τους κράτησαν το σερβίς τους μέχρι 4-3, όταν ο Αμερικανός έκανε το break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του.

Ο Τσιτσιπάς έστω και δύσκολα έπραξε το ίδιο, όμως στο αμέσως επόμενο ο Φριτζ κατάφερε να κλείσει το σετ κάνοντας το 2-1 με 6-4.

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας έψαχνε να βρει τρόπο να γίνει περισσότερο απειλητικός στο σερβίς του Αμερικανού. Την ίδια ώρα ο Φριτς έδειχνε να έχει χάσει κάτι από την απίστευτη σταθερότητά του.

Τελικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δημιούργησε δύο break points, εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο εξ αυτών για να προηγηθεί με 5-3 και έπειτα κράτησε το σερβίς του παρά την πίεση του Φριτζ για να κλείσει το σετ και στείλει την αναμέτρηση σε πέμπτο.

Έτσι, όλα κρίθηκαν στο φινάλε με τον Τσιτσιπά να βρίσκει λύσεις μέσα από το σερβίς του. Ο Στέφανος κατάφερε να κάνει το break στο ένατο game του σετ και στη συνέχεια έκλεισε το σετ και το ματς.

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ