ROLAND GARROS

Φόρτσαρε και προκρίθηκε με ανατροπή στα προημιτελικά του Roland Garros ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς από την αναμέτρηση με τον Λόρεντζο Μουζέτι |7 Ιουνίου 2021
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς από την αναμέτρηση με τον Λόρεντζο Μουζέτι |7 Ιουνίου 2021 2021 MICHEL EULER/ASSOCIATED PRESS

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 σετ αλλά κέρδισε τα 14 από τα επόμενα 15 γκέιμς και επικράτησε τελικά του Μουζέτι με 3-2 σετ και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε στον 15o Roland Garros προημιτελικό της καριέρας του, εκμεταλλευόμενος και την απόσυρση του Λορέντζο Μουζέτι, στα μέσα του 5ου και καθοριστικού set της μεταξύ τους αναμέτρησης.

Ο 34χρονος Σέρβος βρέθηκε πίσω με 0-2 σετ, όμως φόρτσαρε και κέρδισε 14 από τα επόμενα 15 γκέιμς στον αγώνα, "σφραγίζοντας" τη θέση του στην τελική "8αδα" της διοργάνωσης.

Μετά από τρεισήμισι ώρες μάχης, ο Νόλε επιβλήθηκε 6-7(7), 6-7(2), 6-1, 6-0, 4-0 και ολοκλήρωσε την ανατροπή, μετά την απόσυρση του 19χρονου Ιταλού, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.

Μαγική εμφάνιση από το Νο1 τενίστα του κόσμου, μετά την απώλεια των δυο πρώτων sets, όπου ο Μουζέτι έπαιξε καταπληκτικά και όντας τέρας ψυχραιμίας, έφτασε ένα set μακριά από την θριαμβευτική πρόκριση.

Βέβαια, δεν έφτασε καν... κοντά στο να την πραγματοποιήσει, γιατί ο Νόλε ανέβασε κατακόρυφα τον ρυθμό του μετά το toilet break στο 0-2 και παραχώρησε μόλις 18 πόντους μέχρι το τέλος του ματς.

Δηλαδή, κέρδισε 65/83 πόντους που παίχτηκαν αμέσως μετά το 0-2 του Μουζέτι και ξέκοψε κάθε όνειρο έκπληξης του 19χρονου Ιταλού, ο οποίος τα πήγαινε περίφημα μέχρι το τέλος του tie-break στο 2ο set.

Ο Νόλε ολοκλήρωσε τον αγώνα με το φοβερό και τρομερό 9/9 break points, σε αντίθεση με τον Μουζέτι, που μέτρησε 2/4.

Συνολικά στο ματς, ο Σέρβος κέρδισε 150 πόντους, έναντι 103 του Ιταλού, που δεν του έφτασαν τα δυο εκπληκτικά tie-breaks που έπαιξε.

Στα προημιτελικά, ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Ματέο Μπερετίνι, ο οποίος έχει προκριθεί άνευ αγώνα, μετά την απόσυρση του Ρότζερ Φέντερερ από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ROLAND GARROS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ