ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Φέντερερ: Εμβολιασμένος και διψασμένος

Roger Federer waves at the crowd during the exhibition tennis match against Rafael Nadal held at the Cape Town Stadium in Cape Town, South Africa, Friday Feb. 7, 2020. (AP Photo/Halden Krog)
Roger Federer waves at the crowd during the exhibition tennis match against Rafael Nadal held at the Cape Town Stadium in Cape Town, South Africa, Friday Feb. 7, 2020. (AP Photo/Halden Krog) @ 2020 HALDEN KROG / ASSOCIATED PRESS

Ο Ρότζερ Φέντερερ ετοιμάζεται για τη δεύτερη παρουσία του στα κορτ τη φετινή σεζόν, μετά από το τουρνουά στην Ντόχα τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και για τη μεγάλη επιστροφή στο χώμα έπειτα από το γαλλικό όπεν του 2019.

Λίγο πριν από τον πρώτο αγώνα του στην Γενεύη, ο 39χρονος Ελβετός τενίστας, Ρότζερ Φέντερερ, κάτοχος 20 γκραν σλαμ, μίλησε τόσο για το συγκεκριμένο, τουρνουά, όσο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και τον μεγάλο του στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

"Μου αρέσει πολύ να παίζω στην Γενεύη όπως όλοι γνωρίζουν. Τα παιδιά μου διασκεδάζουν αρκετά εδώ και θα συναντήσουν φίλους που έχουν πολύ καιρό να δουν.", τόνισε ο Φέντερερ.

Αναμφίβολα η σχέση που έχει ο "βασιλιάς" με τους Ελβετούς είναι άκρως συναισθηματική οι οποίοι μάλιστα τον βλέπουν και ως εθνικό ήρωα. "Νομίζω ότι μερικές φορές αυτό είναι υπερβολικό, αλλά ταυτόχρονα και πολύ ωραίο γιατί θεωρώ ότι ο ελβετικός λαός τρέφει για μένα έναν μεγάλο σεβασμό. Γι' αυτό χαίρομαι που επέστρεψα στην Ελβετία έχοντας μάλιστα και το ρόλο του πρεσβευτή για τον ελβετικό τουρισμό".

Ο Φέντερερ, ο οποίος αποκάλυψε ότι εμβολιάστηκε, προετοιμάζεται για τα μεγάλα ραντεβού του καλοκαιριού, μίλησε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες εκεί όπου θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο το οποίο είναι το μοναδικό που του λείπει από την πλούσια συλλογή του.

"Το να κερδίσω ένα μετάλλιο για την Ελβετία στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα με έκανε πολύ περήφανο, αν και ο φόβος της ακύρωσης των Αγώνων λόγω πανδημίας έχει επιβαρύνει το ηθικό των αθλητών. Χρειάζεται μια ξεκάθαρη απάντηση αν θα γίνουν ή όχι".

Οι απαιτήσεις το καλοκαίρι θα είναι πολλές κάτι που σημαίνει ότι ο πρώην Νο1 του κόσμου θα μείνει μακριά από την οικογένειά του κάτι που τον ανησυχεί λόγω της πανδημίας. "Έχω μιλήσει αρκετά με την Μίρκα γι' αυτό το θέμα, ωστόσο αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχει η επιστροφή στη δράση."

Ο Φέντερερ, θα κάνει πρεμιέρα στην Γενεύη την ερχόμενη Τρίτη (18/5) κόντρα στον νικητή από την αναμέτρηση Τζόρνταν Τόμπσον - Πάμπλο Αντουχάρ, για τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Πηγή:Tennis24

Photo Credits: © 2020 Halden Krog / Associated Press

TAGS ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ