ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ

Έξαλλος ο Κύργιος με Πουρσέλ: "Την επόμενη φορά που θα χάσεις τελικό Grand Slam, σκύψε το κεφάλι"

Ο Νικ Κύργιος στο Australian Open
Ο Νικ Κύργιος στο Australian Open © 2022 HAMISH BLAIR / AP IMAGES

Ο Νικ Κύργιος τα έβαλε με τον συναθλητή του, Μαξ Πουρσέλ, τον οποίο αντιμετώπισε στον τελικό του διπλού στο Australian Open, λόγω των δηλώσεων του Αυστραλού που κατηγόρησε τους ομογενείς για ασέβεια.

Έξαλλος ο Νικ Κύργιος με τους δημοσιογράφους που τον κατηγόρησαν ότι υπονόμευσε τον τίτλο της Άσλεϊ Μπάρτι στο Australian Open, ενώ από τις "βολές" του Ελληνοαυστραλού δεν ξέφυγε ούτε ο αντίπαλός του στον τελικό του διπλού, Μαξ Πουρσέλ.

Συγκεκριμένα, μετά το φινάλε του αγώνα, και ενώ οι Κοκκινάκης και Κύργιος στέφθηκαν πρωταθλητές, μιλώντας στα Μέσα ο Πουρσέλ χαρακτήρισε τους δύο Έλληνες ομογενείς:

"Το μόνο που λέω είναι ότι ο τρόπος που ενεργούν αυτά τα αγόρια είναι εξαιρετικά ασεβής προς τους αντιπάλους τους. Παίζω με καλό αθλητικό πνεύμα και περνάω καλά. Χωρίς να φωνάζει το πλήθος βωμολοχίες στους αντιπάλους μου και να τους αποσπάω σκόπιμα την προσοχή", ήταν οι δηλώσεις του Αυστραλού τενίστα που προκάλεσαν τις αντιδράσεις του Κύργιου.

Ο Κύργιος ξέσπασε με insta story κατά των δημοσιογράφων και του Μαξ Πουρσέλ
Ο Κύργιος ξέσπασε με insta story κατά των δημοσιογράφων και του Μαξ Πουρσέλ INSTAGRAM STORY

Ο Ελληνοαυστραλός μέσω Instagram story ξέσπασε, λέγοντας στον Πουρσέλ, ότι θα έπρεπε να σκύψει το κεφάλι μετά την ήττα του και όχι να "λασπολογεί" τους αντιπάλους του.

"Γ@μημ@ν@ media. Αλήθεια, δεν είπα τίποτα το ασεβές για την Άσλεϊ Μπάρτι. Είπα ότι το κοινό φέτος ήταν φανταστικό και ένιωσα τόσο εγώ, όσο και ο Κοκκινάκης ότι ήμασταν μέρος αυτού. Ο πατέρας της Άσλεϊ με πλησίασε και μου είπε το ίδιο. Το μόνο που είπα ήταν ότι όταν οι άνθρωποι με παρακολουθούν σε όλο τον κόσμο τα γήπεδα είναι γεμάτα, μεγάλωσα με την Άσλεϊ και πάντα ήξερα τις δυνατότητές της.

Όσο για τον Μαξ Πουρσέλ, αναφορικά με τα σχόλιά σου μετά τον αγώνα, εσύ ξεκάθαρα δεν έχεις ιδέα σχετικά με τη διασκέδαση και τον αθλητισμό. Αν δεν έχεις παρατηρήσει, υπάρχει λόγος γιατί οι άνθρωποι έρχονται πραγματικά στους αγώνες μου. Είναι επειδή το επίπεδο και το παιχνίδι μου αξίζει να τα δεις.

Την επόμενη φορά που θα χάσεις άλλον έναν τελικό Grand Slam, θα πρέπει απλώς να κατεβάσεις το κεφάλι σου και να προσπαθήσεις να καταλάβεις πώς να παίξεις καλύτερα. Δεν χρειάζεται να αναφερθείς σε άλλους Αυστραλούς στα μέσα ενημέρωσης, καθώς οι άνθρωποι προτιμούν να βλέπουν στεγνό χρώμα (=κάτι εξαιρετικά βαρετό), παρά το στυλ παιχνιδιού σου".

TAGS ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ