ATP

Εκδίκηση και τελικός για Ζβέρεφ

Εκδίκηση και τελικός για Ζβέρεφ
Ⓒ 2021 BERNAT ARMANGUE/ASSOCIATED PRESS

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στη Μαδρίτη αυτή την εβδομάδα.

Εκμεταλλευόμενος την άσχημη μέρα στην οποία βρέθηκε ο Ντομινίκ Τιμ, ο Γερμανός πέτυχε άνετη straight sets νίκη σε βάρος του και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του φετινού Mutua Madrid Open.

Μετά από μιάμιση ώρα αγώνα, ο Ζβέρεφ επιβλήθηκε με 6-3, 6-4 στον πρώτο χρονικά ημιτελικό και πήρε εκδίκηση από τον 27χρονο Αυστριακό, για τον χαμένο τελικό του US Open, πριν μερικούς μήνες.

Αυτός είναι ο πρώτος Masters τελικός στον οποίο θα αγωνιστεί φέτος ο "Σάσα", μετά τις πρόωρες εξόδους του σε Μαϊάμι και Μόντε Κάρλο.

Ο Νο6 τενίστας του κόσμου, παίζει εξαιρετικό τένις από την αρχή της εβδομάδας και κόντρα στον Τιμ πέτυχε την 4η διαδοχική straight sets νίκη του. Πλέον, περιμένει έναν εκ των Ματέο Μπερετίνι και Κάσπερ Ρουντ στον τελικό.

Ο Ζβέρεφ σέρβιρε φοβερά στον ημιτελικό του κόντρα στον Αυστριακό και κερδίζοντας 39/56 πόντους πίσω από το σερβίς του, δεν άφησε πολλά περιθώρια στον κατά τα άλλα άνευρο Τιμ.

Εκμεταλλευόμενος 3/11 ευκαιρίες για μπρέικ, ο Γερμανός "έσπασε" μια φορά το σερβίς του Τιμ στο εναρκτήριο σετ και δυο στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα, για να πάρει τη νίκη δίχως να απειληθεί.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Τιμ δεν πέρασε ποτέ μπροστά στο σκορ. Συνεχώς "κυνηγούσε" τον Ζβέρεφ, ο οποίος αν και έχασε για λίγο την αυτοσυγκέντρωσή του στο 6-3, 4-1, επέστρεψε γρήγορα σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, "κλείνοντας" το ματς στη μιάμιση ώρα.

Την Κυριακή, ο "Σάσα" θα αγωνιστεί στον 2ο τελικό του στο Madrid Open και 8ο συνολικά σε Masters διοργάνωση. Το 2018, είχε κατακτήσει τον τίτλο κερδίζοντας τον Τιμ στον τελικό. Έκτοτε, μετρούσε τέσσερις σερί ήττες από τον Αυστριακό.

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

Πηγή: Tennis24

ⓒ 2021 Bernat Armangue/Associated Press

TAGS ATP WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ