ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Rome Masters: Δύσκολες αποστολές για Σάκκαρη και Τσιτσιπά

Stefanos Tsitsipass and Maria Sakkari of Greece celebrate winning their mixed doubles match against Serena Williams and Frances Tiafoe of the United States at the Hopman Cup in Perth, Australia, Monday, Dec. 31, 2018. (AP Photo/Trevor Collens)
Stefanos Tsitsipass and Maria Sakkari of Greece celebrate winning their mixed doubles match against Serena Williams and Frances Tiafoe of the United States at the Hopman Cup in Perth, Australia, Monday, Dec. 31, 2018. (AP Photo/Trevor Collens) AP

Μετά από αρκετό καιρό, Τσιτσιπάς και Σάκκαρη αγωνίζονται την ίδια μέρα σε μεγάλο combined τουρνουά του tour. Πρώτη ρίχνεται στη μάχη η 25χρονη Σπαρτιάτισσα με αντίπαλο την Κόρι Γκοφ και ο Στέφανος με τον Μάριν Τσίλιτς.

Μετά από αρκετό καιρό, Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη αγωνίζονται την ίδια μέρα σε μεγάλο combined τουρνουά του tour.

Ο Στέφανος πραγματοποιεί την πρεμιέρα του φέτος στο Rome Masters το μεσημέρι ενώ στο ξεκίνημα της ημέρας τοποθετήθηκε η Μαρία Σάκκαρη για τον δεύτερο αγώνα της στη διοργάνωση.

Η 25χρονη Σπαρτιάτισσα, αντιμετωπίζει στις 11:00 (Cosmote Sport 7) στο Court 3 την ανερχόμενη δύναμη του γυναικείου τένις, Αμερικανίδα Κόρι Γκοφ στην 3η μεταξύ τους αναμέτρηση στο WTA Tour, έχοντας κερδίσει τη νεαρότερη αντίπαλό της και στα δύο προηγούμενα ραντεβού τους (Σινσινάτι 2020, Αμπού Ντάμπι 2021) και μάλιστα χωρίς απώλειες σετ.

Η Σάκκαρη, Νο19 στον κόσμο και Νο17 του ταμπλό, προέρχεται από τη δύσκολη νίκη επί της Πολόνα Χέρσογκ στην πρεμιέρα της Ρώμης ενώ η Γκοφ, Νο35 στον κόσμο, απέκλεισε τη Γιούλια Πουτίντσεβα.

Λίγο αργότερα (15:30, Cosmote Sport 6), στο κεντρικό court του Foro Italico, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα πραγματοποιήσει το φετινό του ντεμπούτο στο τουρνουά κόντρα στον Μάριν Τσίλιτς, ο οποίος έχει 18 τίτλους καριέρας εκ των οποίων μόλις ένας στο χώμα (Κωνσταντινούπολη 2017).

O 32χρονος Τσίλιτς, πρώην Νο3 και νυν Νο43 στον κόσμο, προσπαθεί να επιστρέψει ανταγωνιστικός στο tour μετά από μια πολύ δύσκολη περσινή χρονιά όπου δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι τους "8" σε κανένα από τα 12 τουρνουά που πήρε μέρος.

Ο Τσιτσιπάς που ξεκίνησε εντυπωσιακά τη χωμάτινη περίοδο με τίτλο στο Μόντε Κάρλο και τελικό στη Βαρκελώνη, την προηγούμενη εβδομάδα αποκλείστηκε στον 3ο γύρο της Μαδρίτης από τον Κάσπερ Ρουντ και θα προσπαθήσει να πετύχει την πρώτη του νίκη επί του Τσίλιτς, στη δεύτερη φορά που συναντιούνται στο tour (Τόκιο 2017).

Από το υπόλοιπο ανδρικό πρόγραμμα ξεχωρίζει φυσικά η σπουδαία αναμέτρηση του Ράφαελ Ναδάλ, εννιά φορές πρωταθλητή της διοργάνωσης με τη μεγάλη ελπίδα των Ιταλών για Grand Slam στο μέλλον, Γιάνικ Σίνερ στο Center Court στις 19:00GR.

Tέλος, ο Ρώσικος εμφύλιος Μεντβέντεφ-Καράτσεφ μεταφέρθηκε για σήμερα, μετά τις χθεσινές αναβολές λόγω βροχής.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ