WTA

Δικηγόρος ανθρώπινων δικαιωμάτων: "Η Πενγκ είναι κρατούμενη, σίγουρα δεν είναι ασφαλής"

Ο Πενγκ κόντρα στη Σάκκαρη στο US Open το 2019
Ο Πενγκ κόντρα στη Σάκκαρη στο US Open το 2019 © 2019 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Ο δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Τενγκ Μπιάο, εξέφρασε τη δυσπιστία του για την κατάσταση που βρίσκεται η Σουάι Πενγκ, υποστηρίζοντας πως η Κινέζα πρώην πρωταθλήτρια κρατείται από τις Αρχές της χώρας και δεν είναι ασφαλής.

Η υπόθεση της Σουάι Πενγκ εξακολουθεί να εγείρει ανησυχία, με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να στηρίζει τη WTA για την απόφασή της να αναστείλει τις διοργανώσεις της στην Κίνα: "Δεν έχουμε δει ή ακούσει τίποτα που να καθησυχάζει τις ανησυχίες μας για την ασφάλεια της Σουάι Πενγκ", είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέσω email.

Την ίδια στιγμή τις ανησυχίες του για την κατάσταση της Σουάι Πενγκ εξέφρασε στο CNN και ο δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Τενγκ Μπιάο: "Η Σουάι Πενγκ είναι κρατούμενη σε άγνωστη τοποθεσία από τις κινεζικές Αρχές. Δεν είναι ασφαλής και σίγουρα δεν είναι καλά".

Μεταξύ άλλων ο Μπιάο υποστήριξε πως η βιντεοκλήση της τενίστριας με τον Τόμας Μπαχ δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια για κατάστασής της, τονίζοντας πως οι Αρχές της Κίνας την ελέγχουν απόλυτα και την έχουν κρατούμενη σε άγνωστη τοποθεσία. Μάλιστα, αναφέρει πως τα βίντεο που έχουν διαρρεύσει και δείχνουν την Πενγκ σε γήπεδα τένις και σε ένα εστιατόριο ήταν μεθοδευμένα, προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο η πρώην Νο1 παίκτρια του κόσμου στα διπλά, κατηγόρησε τον πρώην αντιπρόεδρο της Κίνας, Ζανγκ Γκαολί για σεξουαλική επίθεση προκαλώντας πολιτική αντιπαράθεση στον κόσμο του τένις, τη ΔΟΕ, αλλά και σε πολλές κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

TAGS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ