DAVIS CUP

Davis Cup: Παντοδύναμη η Ρωσία, έμεινε ζωντανή η Αυστραλία

Ο Ντανίιλ Μεντβέντεφ πανηγυρίζει κερδισμένο πόντο στον τελικό του US Open κόντρα Νόβακ Τζόκοβιτς
Ο Ντανίιλ Μεντβέντεφ πανηγυρίζει στον τελικό του US Open κόντρα Νόβακ Τζόκοβιτς © 2021 SETH WENIG/ASSOCIATED PRESS

Η Ρωσία έστειλε μήνυμα στους υπόλοιπους διεκδικητές του Davis Cup ότι είναι έτοιμη για να κατακτήσει την κορυφή. Όλα τα αποτελέσματα της ημέρας.

Έχοντας τους Ντανίλ Μεντβέντεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ στις τάξεις της, δεν θα μπορούσε να μην είναι παντοδύναμη.

Η Ρωσία ξεκίνησε με νίκη τα φετινά Davis Cup Finals και έδειξε από την πρεμιέρα της, πως είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, παρά το γεγονός, πως για τη Σερβία αγωνίζεται ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Οι Ρώσοι δεν συνάντησαν πολλά προβλήματα απέναντι στον Ισημερινό, το Σάββατο και με δυο νίκες στο μονό, από τους Μεντβέντεφ και Ρούμπλεφ, έκαναν το 1-0 στο Group A.

Πρώτα ο Ρούμπλεφ (Νο5), επικράτησε του Νο291 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης, Ρομπέρτο Κιρόζ, με 6-3, 4-6, 6-1.

Λίγες στιγμές αργότερα, ο φιναλίστ των ΑΤΡ Finals της προηγούμενης εβδομάδας και Νο2 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, Ντανίλ Μεντβέντεφ, κέρδισε εμφατικά τον Εμίλιο Γκόμεζ (Νο149) με 6-0, 6-2 και “κλείδωσε” το 1-0 της Ρωσίας.

Την Κυριακή, οι Ρώσοι θα αντιμετωπίσουν τους “γηπεδούχους” και κατόχους του τίτλου, Ισπανούς (επίσης 1-0), με φόντο την πρωτιά στον όμιλο και την είσοδό τους στα προημιτελικά. Εκτός συνέχειας με 0-2, έμεινε ο Ισημερινός.

Έμειναν ζωντανοί οι Αυστραλοί

Αν και έφτασε ένα βήμα από τον πρόωρο αποκλεισμό της από τα φετινά Davis Cup Finals, η εθνική ομάδα της Αυστραλίας “επιβίωσε” απέναντι στην αντίστοιχη της Ουγγαρίας, κέρδισε το tie, έφτασε το 1-1 στο Group D και… ελπίζει.

Μετά την ήττα από την Κροατία στην πρεμιέρα του τουρνουά, η Αυστραλία ήθελε οπωσδήποτε νίκη κόντρα στην Ουγγαρία, ώστε να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της να περάσει στα προημιτελικά του θεσμού. Και τα κατάφερε, με μεγάλη δόση περιπέτειας.

Ο Άλεξ Ντε Μινόρ έσωσε την ημέρα, κέρδισε στα τρία sets τον Μάρτον Φούτσοβιτς, στο μεγάλο ντέρμπι του tie και κράτησε τη χώρα του στη διοργάνωση, μέχρι τουλάχιστον, την Κυριακή.

Ο Τζον Μίλμαν (Νο72) γνώρισε σοκαριστική ήττα από τον Ζόμπορ Πίρος (Νο282), στο πρώτο ματς του Σαββάτου, με σκορ 4-6, 6-4, 6-3. Ο Ντε Μινόρ (Νο34) όμως, επικράτησε του Φούτσοβιτς (Νο40) με 7-5, 2-6, 7-6(2) κι έκανε το 1-1 στη σειρά.

Οι Τζον Πιρς και Άλεξ Μπολτ, κέρδισαν το καθοριστικό ματς διπλού λίγες ώρες αργότερα, επικρατώντας των Ζόμπορ Πίρος και Φαμπιάν Μαροζάν, με 6-3, 6-7(11), 6-3 και με 2-1 “σφραγίστηκε” η πρώτη νίκη της Αυστραλίας στο θεσμό.

Πλέον, θα χρειαστεί συνδυασμό αποτελεσμάτων, ώστε να προκριθεί ως μια από τις καλύτερες δεύτερες, μιας και η Κροατία -λογικά- θα “καπαρώσει” την 1η θέση με νίκη επί της Ουγγαρίας την Κυριακή.

Με νίκη ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Group C, οι Βρετανοί. Ντάνιελ Έβανς και Κάμερον Νόρι κέρδισαν με straight sets τους Αντριάν Μαναρινό και Άρθουρ Ρίντερνεχ, αντίστοιχα, κάνοντας το άνετο 2-0 για τη Μεγάλη Βρετανία, κόντρα στη Γαλλία.

Στο 1-1 έπεσαν και οι Γάλλοι, με τη Βρετανία να έχει πρώτη τάξεως ευκαιρία την Κυριακή, να κερδίσει την Τσεχία και να περάσει αήττητη ως 1η, στην τελική “8αδα” του θεσμού.

Στο άλλο πρωινό tie του Σαββάτου, το Καζακστάν πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Σουηδίας και έκανε το 1-0 στο Group B. Στο 1-1 έπεσαν οι Σκανδιναβοί, που έχουν ρεπό την Κυριακή. Το Καζακστάν – Καναδάς θα κρίνει το μέλλον του ομίλου.

Στη μάχη του διπλού κρίθηκε η νίκη στο Καζακστάν – Σουηδία, με τους Γκολούμπεφ και Νεντοβιέσοφ να κερδίζουν τους Λίντστεντ και Γκόναρσον. Νωρίτερα, στους αγώνες μονού, από έναν πόντο κέρδισαν οι Ελίας Ίμερ (Σουηδία) και Αλεξάντερ Μπούμπλικ (Καζακστάν).

Πηγή: Tennis24

TAGS DAVIS CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ