DAVIS CUP

Davis Cup: Ο Καναδάς νίκησε 2-0 την Αυστραλία και πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο

Canada's Felix Auger Aliassime reacts during his game against Oscar Otte of Germany during a Davis Cup quarter-final tennis match between Germany and Canada in Malaga, Spain, Thursday, Nov. 24, 2022. (AP Photo/Joan Monfort)
Canada's Felix Auger Aliassime reacts during his game against Oscar Otte of Germany during a Davis Cup quarter-final tennis match between Germany and Canada in Malaga, Spain, Thursday, Nov. 24, 2022. (AP Photo/Joan Monfort) AP

Θρίαμβος για τον Καναδά ο οποίος επικράτησε 2-0 της Αυστραλίας και κατέκτησε για πρώτη φορά το Davis Cup.

Η εθνική ομάδα Davis Cup του Καναδά, έγραψε ιστορία αυτή την εβδομάδα στην Ισπανία. Κερδίζοντας με 2-0 τον μεγάλο τελικό, κόντρα στην Αυστραλία, κατέκτησε για παρθενική φορά στην ιστορία της, τον τίτλο στην κορυφαία διοργάνωση.

Με τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ να παίρνει τη χώρα στις πλάτες του καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ο Καναδάς έκανε περίπατο στον μεγάλο τελικό, ανάγκασε την Αυστραλία στην 20η ήττα της σε τελικό Davis Cup και στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου!

Δυο νίκες σε ισάριθμους αγώνες μονού, ήταν αρκετές για τους Καναδούς, ώστε να κατακτήσουν το τρόπαιο στη Μάλαγα, μόλις στην 3η συμμετοχή τους σε τελικό.

Ό,τι δεν έκαναν το 1913 και το 2019, το έκαναν το 2022, με τους Αλιασίμ και Σαποβάλοφ, να υπογράφουν την τεράστια επιτυχία για τη χώρα τους και να επιβεβαιώνουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο, τη φοβερή άνοδο του τένις στην πατρίδα τους, τα τελευταία χρόνια.

Μπορεί οι Αυστραλοί, με τον Λέιτον Χιούιτ στην άκρη του πάγκου, να είχαν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από τέτοιου είδους rubbers, μιας και αγωνίστηκαν στον 48ο Davis Cup τελικό τους, όμως ο Καναδάς είχε τον τρόπο να μη χάσει ούτε set!

Πρώτα ο Ντένις Σαποβάλοφ (Νο18), εξιλεώθηκε για τις δυο ήττες που γνώρισε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, σε προημιτελικά και ημιτελικά, για να κάνει το 1-0, με εμφατική νίκη επί του Θανάση Κοκκινάκη (Νο95), με 6-2, 6-4.

Ο Σαποβάλοφ άνοιξε τον δρόμο και ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, δεν θα μπορούσε να αφήσει αυτή την ευκαιρία να γλιστρήσει από τα χέρια του.

Ως ο μεγάλος ηγέτης αυτής της ομάδας, ο 22χρονος και Νο6 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, κέρδισε με 6-3, 6-4, το σπουδαίο ντέρμπι, με τον πολύ φορμαρισμένο, Άλεξ ντε Μινόρ (Νο24) και έγραψε ιστορία για τη χώρα του.

Αυτήν, ήταν η 3η straight sets νίκη του Αλιασίμ σε ισάριθμα ματς μονού, αυτή την εβδομάδα. Ενώ, ήταν η 4η συνολικά, μιας και στα ημιτελικά, αγωνίστηκε και στο διπλό, με παρτενέρ τον Βάσεκ Πόσπισιλ!

Συνολικά, ο Καναδάς ολοκλήρωσε την εβδομάδα με έξι κερδισμένα και δυο χαμένα ties. Ο Πόσπισιλ, που έπαιξε πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας του, έκανε το 2/2 στα καθοριστικά ματς διπλού.

Στα προημιτελικά, κέρδισε τη Γερμανία με παρτενέρ τον Σαποβάλοφ και στα ημιτελικά, επικράτησε της Ιταλίας, με παρτενέρ τον Αλιασίμ.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS DAVIS CUP ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ