ΕΛΛΑΔΑ

Davis Cup: Χάθηκε η άνοδος για την Ελλάδα, ήττα στο διπλό για Καλοβελώνη/Τσιτσιπά

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς στο Davis Cup
Ο Πέτρος Τσιτσιπάς στο Davis Cup INTIME

Το ελληνικό δίδυμο των Καλοβελώνη και Πέτρου Τσιτσιπά ηττήθηκε με 2-0 σετ από τους Λιθουανούς Μπεράνκις και Γκριγκέλις, οι οποίοι έκαναν το 3-0 στις νίκες εξασφαλίζοντας την επιστροφή τους στα play-offs της 1ης κατηγορίας.

Οι Μάρκος Καλοβελώνης και Πέτρος Τσιτσιπάς ηττήθηκαν στον αγώνα του διπλού από τους Ρικάρντας Μπεράνκις και Λαουρίνας Γκριγκέλις με 6-2, 7-5 με τη Λιθουανία να κάνει το 3-0 νίκες εξασφαλίζοντας την επιστροφή τους στα play-offs της 1ης κατηγορίας.

Το διπλό ήταν αυτό που άνοιξε την αυλαία στο πρόγραμμα της Κυριακής (19/9) το οποίο, όπως ήταν αναμενόμενο επιφύλαξε αρκετές αλλαγές και από τις δύο πλευρές.

Από την ελληνική πλευρά ο Μάρκος Καλοβελώνης αντικατέστησε τον τραυματία, από χθες, Μιχάλη Περβολαράκη, ενώ από τους Λιθουανούς αγωνίστηκαν οι Ρικάρντας Μπεράνκις και Λαουρίνας Γκριγκέλις.

Το διπλό ήταν εξαιρετικά κρίσιμο για δύο λόγους. Ο πρώτος φυσικά γιατί σε περίπτωση ήττας οι Λιθουανοί κατακτούσαν και την 3η νίκη και “καθάριζαν” την άνοδο, ενώ σε περίπτωση νίκης του ελληνικού ζευγαριού η Ελλάδα θα μείωνε σε 2-1 και το πιο σημαντικό ήταν ότι στο επόμενο μονό θα αγωνιζόταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στον Μπεράνκις.

Ωστόσο, το δεύτερο σενάριο δεν συνέβη ποτέ, με το λιθουανικό δίδυμο να κατακτά τη νίκη στα δύο sets. Το πρώτο set ολοκληρώθηκε μέσα σε 30 λεπτά με τους Καλοβελώνη και Τσιτσιπά να προηγούνται με 2-1 στο service τους, όμως ένα σερί 5 σερί games χάρισαν στους Λιθουανούς το set με 6-2.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα, το ελληνικό δίδυμο φάνηκε πιο ανταγωνιστικό και πολύ πιο πιεστικό στο αντίπαλο service. Τα δύο ζευγάρια γέμιζαν τα αντίπαλα services χωρίς όμως να φτάσουν στο break μέχρι το 10ο game (5-5).

Στο 11ο game και με τον Πέτρο Τσιτσιπά στο ελληνικό service, οι Λιθουανοί κατάφεραν να φτάσουν σε break χάρη στη νίκη του Μπεράνκις πάνω στο φιλέ, με την μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Καλοβελώνη και το λιθουανικό δίδυμο να παίρνει προβάδισμα με 6-5.

Το τελευταίο game του αγώνα ήταν αρκετά δραματικό με το ελληνικό δίδυμο να έχει 2 ευκαιρίες για να πάρει το break πίσω, χωρίς όμως να μπορέσει να τις αξιοποιήσει με τους Λιθουανούς να σφραγίζουν τη νίκη, αλλά και την άνοδο.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ