ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Χατσάνοφ - Τζόκοβιτς 1-2: Τρίτη σερί νίκη με ανατροπή και πρόκριση στον τελικό του Serbian Open

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατά τη διάρκεια παρουσίας σε τουρνουά της Ρώμης | 15 Μαΐου 2021
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατά τη διάρκεια παρουσίας σε τουρνουά της Ρώμης | 15 Μαΐου 2021 @2022 GREGORIO BORGIA/AP IMAGES

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξασφάλισε την πρώτη του πρόκριση σε τελικό μετά τον Νοέμβριο του 2021, επικρατώντας του Καρέν Χατσάνοφ 2-1 σετ (4-6, 6-1, 6-2) στο Serbian Open. Αυτή ήταν η τρίτη του διαδοχική νίκη με ανατροπή, ενώ στον τελικό θα αναμετρηθεί με έναν εκ των Αντρέι Ρούμπλεφ ή Φονίνι.

Ολοένα και καλύτερος ο Νόβακ Τζόκοβιτς, κέρδισε και τον Κάρεν Χατσάνοφ στο Βελιγράδι, παίρνοντας το πρώτο χρονικά εισιτήριο για τον τελικό του φετινού Serbia Open.

Πανηγυρίζοντας την 3η συνεχόμενη νίκη του με ανατροπή αυτή την εβδομάδα, ο 34χρονος Σέρβος έθεσε νοκ-άουτ τον Νο26 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης και περιμένει την αναμέτρηση του Αντρέι Ρούμπλεφ με τον Φάμπιο Φονίνι, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στον τελικό της διοργάνωσης, την Κυριακή του Πάσχα (24/4).

Μετά από δυο ώρες αγώνα, ο κορυφαίος του ταμπλό στο 250άρι τουρνουά του Βελιγραδίου, επικράτησε με 4-6, 6-1, 6-2 και έφτασε τις πέντε νίκες στη φετινή σεζόν, δείχνοντας πως όσο παίρνει παιχνίδια στα πόδια του, το παιχνίδι του καλυτερεύει συνεχώς.

Την 1η του πρόκριση σε τελικό ΑΤΡ τουρνουά, μετά από τον Νοέμβριο του 2021 πήρε ο Νόλε, που έχει να παίξει σε ματς-τίτλου, από τις 7 Νοεμβρίου, στο Paris Masters της Γαλλίας.

Περίπου 5,5 μήνες μετά, έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιστρέψει στα τρόπαια ο Σέρβος, που κόντρα στον Χατσάνοφ έδειξε να βρίσκει πραγματικά ρυθμό στο court, μετά τη μακρά απουσία του από την επίσημη δράση.

Σερβίροντας εξαιρετικά, ειδικά πίσω από το 1ο του σερβίς (37/44), ο Τζόκοβιτς δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Ρώσο αντίπαλό του, μετά το 1ο set. Με 53/76 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του ολοκλήρωσε το ματς ο Νο1 τενίστας του κόσμου, δεχόμενος break μόνο στο 1ο game του αγώνα.

Έκτοτε, ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Εκμεταλλεύτηκε 4/7 δικά του break points και κέρδισε 11 από τα τελευταία 13 games του ημιτελικού, μετατρέποντας σε περίπατο το ματς, από το 4-6, 1-1 κι έπειτα.

Στον τελικό υπ’αριθμόν 114 θα αγωνιστεί την Κυριακή του Πάσχα ο Τζόκοβιτς, που θέλει να φτάσει στον 87ο τίτλο καριέρας και 18ο στη χωμάτινη επιφάνεια.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ