ROLAND GARROS

Χάλεπ: "Ο Μουράτογλου με έκανε να αγαπήσω ξανά το τένις"

Η Σιμόνα Χάλεπ σε αναμέτρηση για το Australian Open | 20 Ιανουαρίου 2022
Η Σιμόνα Χάλεπ σε αναμέτρηση για το Australian Open | 20 Ιανουαρίου 2022 © 2022 HAMISH BLAIR/AP IMAGES

Η Σιμόνα Χάλεπ δήλωσε ενθουσιασμένη και έτοιμη για την επιστροφή της στο υψηλότερο επίπεδο αποθεώνοντας παράλληλα τον Πάτρικ Μουράτογλου.

Η πρώην Νο1 στον κόσμο και νικήτρια του Roland Garros 2018 Σιμόνα Χάλεπ έδωσε μια αναλυτική συνέντευξη στο Eurosport ενόψει του Roland Garros, όπου μίλησε για τον Πατρίκ Μουράτογλου, τις δυσκολίες που πέρασε τα τελευταία δύο χρόνια με τους τραυματισμούς της και την ξεχωριστή σχέση που έχει με το χωμάτινο Grand Slam, στο οποίο έρχεται πλήρως ανανεωμένη.

Νιώθω ανανεωμένη, πιο σίγουρη και υγιής. Επιτέλους δεν έχω κανένα πρόβλημα τώρα, ούτε τραυματισμούς. Νιώθω τόσο χαρούμενη που επιστρέφω στο κορτ και ανυπομονώ να παίζω σε κάθε αγώνα γιατί θέλω πραγματικά να συνεχίσω να βελτιώνομαι.

Το Roland Garros είναι το αγαπημένο μου τουρνουά και πάντα νιώθω υπέροχα όταν πηγαίνω εκεί. Θα είναι λίγο διαφορετικό γιατί πέρυσι δεν έπαιξα, οπότε θα δούμε. Χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να ανακτήσω την αυτοπεποίθησή μου και περισσότερους αγώνες. Ελπίζω λοιπόν να συνεχίσω να βρίσκω ρυθμό πριν πάω εκεί και να το απολαύσω γιατί είναι το καλύτερο τουρνουά για μένα.

Θα έχω πάντα υπέροχες αναμνήσεις από τον τίτλο μου στο RG το 2018 γιατί ήταν το πρώτο μου Grand Slam και πάντα ονειρευόμουν να τo κερδίσω. Ήταν μια όμορφη ατμόσφαιρα: τόσοι πολλοί θεατές με υποστήριζαν και ένιωθα υπέροχα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη τη στιγμή.

Αν κερδίσω ξανά, θα είναι επίσης ξεχωριστό γιατί κάθε φορά που κερδίζεις ένα Grand Slam είναι πολύ ξεχωριστό. Τώρα είμαι 30, οπότε δεν πιέζω τον εαυτό μου, αλλά γι’ αυτό είμαι εδώ και δουλεύω σκληρά γιατί ονειρεύομαι να το πετύχω ξανά. Θα δούμε αν θα γίνει.

Πριν επισκεφτώ την Mouratoglou Tennis Academy και ανακοινώσω τη συνεργασία μου με τον Πατρίκ, δεν είχα συναντηθεί μαζί του. Δεν είχαμε μιλήσει ποτέ και δεν είχαμε ποτέ σύνδεση, μόνο στην Ακαδημία όταν έφτασα εκεί. ονειρεύομαι να το πετύχω ξανά. Θα δούμε αν θα γίνει.

Πριν επισκεφτώ την Mouratoglou Tennis Academy και ανακοινώσω τη συνεργασία μου με τον Πατρίκ, δεν είχα συναντηθεί μαζί του. Δεν είχαμε μιλήσει ποτέ και δεν είχαμε ποτέ σύνδεση, μόνο στην Ακαδημία όταν έφτασα εκεί. Είχα μια πολύ διαφορετική αντίληψη γι’ αυτόν πριν αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε και εξεπλάγην πολύ. Μου αρέσει πολύ η προσωπικότητά του, η ενέργειά του και ο τρόπος που βλέπει το τένις.

Στην πραγματικότητα ήμουν αυτή που πλησίασε τον Πατρίκ για να του προτείνω να συνεργαστούμε. Κανονικά, οι καλοί προπονητές δεν ζητούν από τους παίκτες να συνεργαστούν μαζί τους. Τον ρώτησα αν ήταν διαθέσιμος και ήθελε να συνεργαστεί μαζί μου.

Αυτός και ο πρώην προπονητής μου, Ντάρεν Κέιχιλ, είναι διαφορετικοί και δεν θέλω να κάνω καμία σύγκριση μεταξύ τους. Είμαι επίσης διαφορετικός άνθρωπος τώρα. Φυσικά, παρατηρούσα πάντα συγκεκριμένα πράγματα που έκανε ο Πάτρικ με τη Σερένα που με εντυπωσίαζαν.

Ο Πατρίκ μου έδωσε πολλά κίνητρα και με βοήθησε να βρω ξανά την αγάπη μου για αυτό το άθλημα. Είναι μεγάλη χαρά να επιστρέφω στο γήπεδο και να δουλεύω σκληρά. Όλα έχουν αλλάξει και τώρα πρέπει να προσαρμοστώ, αλλά νιώθω ότι τα έχω πάει πολύ καλά μέχρι τώρα.

Όσον αφορά στο τι εστιάζουμε, πιστεύουμε ότι μπορώ να είμαι πιο επιθετική. Πραγματικά πιστεύει ότι μπορώ να το κάνω και σιγά σιγά αρχίζω να το πιστεύω κι εγώ. Δουλεύουμε σε αυτήν την πτυχή, αλλά εργαζόμαστε επίσης πάνω σε ολόκληρο το παιχνίδι μου, όχι μόνο σε ένα συγκεκριμένο πράγμα. Άρα όλα πρέπει να ενωθούν και προσπαθώ να ακολουθήσω το σχέδιο μας.

Η συνεργασία με τον Πάτρικ σήμαινε τη γνωριμία με μια νέα ομάδα και τη δουλειά σε ένα νέο προπονητικό γήπεδο στη νότια Γαλλία. Είναι μια τεράστια αλλαγή για μένα γιατί δεν προπονούμαι πλέον στο σπίτι. Πάντα συνήθιζα να προπονούμαι στο σπίτι μου στη Ρουμανία, αλλά τώρα δεν είμαι πια εκεί. Δεν ήταν εύκολο στην αρχή, αλλά τώρα είναι οικείο και νιώθω υπέροχα. Όλοι είναι πολύ καλοί μαζί μου και νιώθω σαν στο σπίτι μου εκεί.

Πάντα έλεγα ότι αν ένιωθα ότι δεν μπορώ να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο, τότε θα σταματούσα να παίζω τένις γιατί θα σήμαινε ότι δεν πίστευα πραγματικά στον εαυτό μου. Εάν δεν πιστεύει κανείς πραγματικά, δεν υπάρχει νόημα να συνεχίσει, αλλά τώρα, έχοντας γνωρίσει τον Πατρίκ και τη νέα ομάδα όλα αυτά μου έφεραν νέα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Πραγματικά πιστεύουν ότι μπορώ ακόμα να παίξω καλό τένις, οπότε ο στόχος είναι να κερδίζω τουρνουά και να είμαι όσο πιο δυνατή μπορώ. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να το πετύχω. Είμαι έτοιμη.

Όσον αφορά το πόσα χρόνια ακόμα πιστεύω ότι μου έχουν μείνει στο τουρ, το βλέπω μέρα με τη μέρα. Δεν θέλω να βάλω μόνο έναν στόχο. Ο στόχος είναι απλώς να βελτιώνομαι συνεχώς.”

TAGS ROLAND GARROS WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ