ΤΕΝΙΣ

Barcelona Open: Τα βλέμματα στον Αλκαράζ

Ο Κάρλος Αλκαράζ
Ο Κάρλος Αλκαράζ HAMISH BLAIR/ASSOCIATED PRESS

Ο Κάρλος Αλκαράζ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο Open της Βαρκελώνης εξασφαλίζοντας την wild card από τους διοργανωτές.

Στο κλαμπ όπου ανδρώθηκε τενιστικά, στο Real Club de Tenis Barcelona-1899, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά ο Κάρλος Αλκαράζ, εκμεταλλευόμενος την wild card που του έδωσαν οι διοργανωτές του Barcelona Open.

Ο 17χρονος Ισπανός, πήρε μέρος στην τελετή του Σαββάτου που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ιστορικού κλαμπ με αφορμή την κλήρωση του κυρίως ταμπλό της χωμάτινης διοργάνωσης.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Αλκαράζ πραγματοποιεί την πρώτη του ολοκληρωμένη χρονιά στο ATP Tour, νωρίτερα απ'ότι συνηθίζεται.

Αυτό θα είναι το 6ο του φετινό τουρνουά στο ATP Tour, έχοντας πραγματοποιήσει και το ντεμπούτο του σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, στο Australian Open 2021.

Πριν δύο εβδομάδες, αγωνίστηκε και στον πρώτο του ημιτελικό, όταν έφτασε στην 4αδα του Andalucia Open στη Μαρμπέγια. Μετά την ήττα από τον Ζαούμ Μουνάρ στα ημιτελικά, ο Αλκαράζ, Νο118 στον κόσμο, έμεινε στην Ισπανία όπου προπονήθηκε εντατικά προκειμένου να είναι έτοιμος για το ATP 500 τουρνουά της Βαρκελώνης.

Η κλήρωση τον φέρνει αντιμέτωπο στον 1ο γύρο με τον Φράνσις Τιαφό, Νο65 της κατάταξης και ο νικητής θα παίξει κόντρα στο Νο4 του ταμπλό, Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Ο Κάρλος Αλκαράζ θεωρείται το πιο hot όνομα στον κόσμο στις ηλικίες κάτω των 18 και σίγουρα είναι ένας από τους τενίστες που θα μας απασχολήσει στο άμεσο μέλλον.

Πηγή: Tennis24

Photo credits: Hamish Blair/Associated Press

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ