ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Barcelona Open 2018: Όταν ο Τσιτσιπάς συστηνόταν στο ευρύ κοινό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ (AP Photo/Christophe Ena)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ (AP Photo/Christophe Ena) AP

Στο τουρνουά που συστηνόταν τρία χρόνια πριν στο ευρύ κοινό του τένις, ξεκινάει τις υποχρεώσεις του την Τετάρτη (21/4) ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, Στέφανος Τσιτσιπάς, είχε κάνει το πρώτο του μεγάλο breakthrough σε τουρνουά της clay court season, τον Απρίλιο του 2018, στη Βαρκελώνη, όταν και έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό.

Ήταν ο πρώτος τελικός καριέρας σε ΑΤΡ επίπεδο, για τον τότε 19χρονο τενίστα, που έδειξε τις ικανότητές του στη χωμάτινη επιφάνεια, προαναγγέλλοντας σπουδαίες επιτυχίες στη συνέχεια της καριέρας του.

Στις 29 Απριλίου, ο Στέφανος έπαιξε τον πρώτο του τελικό σε 500αρι τουρνουά, κοντράροντας τον τεράστιο Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός βγήκε νικητής από τη μάχη, όμως ο Τσιτσιπάς είχε ήδη συστηθεί στο παγκόσμιο στερέωμα.

Με πέντε σερί straight sets νίκες έφτασε στον τελικό ο Στέφανος το 2018 στη Βαρκελώνη, κερδίζοντας στην πορεία του μεταξύ άλλων και τους Ντομινίκ Τιμ, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα και Ντιέγκο Σβάρτσμαν.

Πιο συγκεκριμένα, πέτυχε τρεις Top20 νίκες, με περίσσια άνεση, δείχνοντας το απεριόριστο ταλέντο του, ειδικά αγωνιζόμενος στην αγαπημένη του επιφάνεια.

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές από την πορεία του στο Barcelona Open 2018:

Πηγή: Tennis24

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ