AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Τρομερή νίκη για την Κανέπι, πέταξε εκτός την Σαμπαλένκα

Kaia Kanepi of Estonia reacts after defeating Aryna Sabalenka of Belarus in their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, early Tuesday, Jan. 25, 2022.
Kaia Kanepi of Estonia reacts after defeating Aryna Sabalenka of Belarus in their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, early Tuesday, Jan. 25, 2022. AP

Η Κάια Κανέπι με εμφάνιση βγαλμένη από το παρελθόν επικράτησε 2-1 σετ της Αρίνα Σαμπαλένκα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open.

Η 36χρονη Κάια Κανέπι, διανύει δεύτερη νιότη στη Μελβούρνη. Κάνοντας καταπληκτική εμφάνιση τη Δευτέρα απέκλεισε με ανατροπή τη Νο2 του ταμπλό, Αρίνα Σαμπαλένκα και μπήκε για πρώτη φορά στην καριέρα της, στις κορυφαίες “8” του ΑΟ.

Μεγάλη νίκη για την άλλοτε Νο15 και νυν Νο115 τενίστρια του κόσμου, που μετά την επικράτηση κόντρα στην Αντζελίκ Κέρμπερ (Νο20) στον 1ο γύρο, έφτασε και σε δεύτερη πρόκριση απέναντι σε τενίστρια του Top20.

Μετά από 2 ώρες και 21 λεπτά τρομερής μάχης, η Εσθονή επιβλήθηκε 5-7, 6-2, 7-6(7) και έθεσε νοκ-άουτ ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Η Σαμπαλένκα, σέρβιρε 15(!) double faults και υπέπεσε συνολικά σε 46 αβίαστα λάθη, μένοντας εκτός ΑΟ από τον 4ο γύρο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πέρυσι αποκλείστηκε από την Σερίνα Γουίλιαμς.

Όσον αφορά την Κανέπι, με αυτή την πρόκριση μπήκε στο club των τενιστριών που έχουν παίξει τουλάχιστον προημιτελικό, σε όλα τα Grand Slams. Στην 5ετία 2008-2013 είχε παίξει στα προημιτελικά των άλλων τριών Majors.

Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, η Εσθονή θα αντιμετωπίσει τη Νο7 του ταμπλό, Ίγκα Σφιόντεκ, η οποία νωρίτερα απέκλεισε επίσης με ανατροπή την φορμαρισμένη Ρουμάνα, Σοράνια Κιρστέα.

Άξιο αναφοράς, το γεγονός ότι με τη συγκεκριμένη πορεία στη Μελβούρνη, η Κανέπι την επόμενη εβδομάδα θα δει τον εαυτό της να ανεβαίνει -τουλάχιστον- στο No63 της παγκόσμιας κατάταξης.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ