AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Το σήκωσαν Κοκκινάκης και Κύργιος στο διπλό

Νικ Κύργιος και Θανάσης Κοκκινάκης παρέα με το τρόπαιο του Australian Open
Νικ Κύργιος και Θανάσης Κοκκινάκης παρέα με το τρόπαιο του Australian Open AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Με νίκη 2-0 σετ επί των Έμντεν και Πουρσέλ οι ομογενείς τενίστες Θανάσης Κοκκινάκης και Νικ Κύργιος κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό του Australian Open.

Νικ Κύργιος και Θανάσης Κοκκινάκης στέφθηκαν πρωταθλητές στο ταμπλό του διπλού, στο φετινό Australian Open.

Οι δυο Ελληνοαυστραλοί μπήκαν με Wild Card στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης και μετά από 14 ημέρες ονειρεμένων εμφανίσεων, έγιναν το πρώτο δίδυμο στην ιστορία του ΑΟ που κατακτά τον τίτλο αγωνιζόμενο με κάρτα ελευθέρας συμμετοχής.

Στον τελικό του Σαββάτου επικράτησαν των Αυστραλών Μαξ Παρσέλ και Μάθιου Έμπντεν με 7-5, 6-4 μετά από 1 ώρα και 36 λεπτά αγώνα, ολοκληρώνοντας με ιδανικό τρόπο τις δυο φοβερές εβδομάδες που διένυσαν παρέα στη Μελβούρνη.

Έξι νίκες σε αυτό το διάστημα πέτυχαν οι Κύργιος και Κοκκινάκης, μεταξύ των οποίων κόντρα στο Νο1, το Νο3, το Νο6 και το Νο15 δίδυμο του ταμπλό. Εννέα χρόνια μετά την κατάκτηση του τίτλου τους στο ταμπλό διπλού του Wimbledon 2013, στα Juniors, οι δυο κολλητοί έφτασαν στη σπουδαιότερη επιτυχία τους, αγωνιζόμενοι μπροστά στο κοινό τους.

Άψογο παιχνίδι έκαναν στον τελικό οι δυο… “ημίτρελοι” Ελληνοαυστραλοί, κερδίζοντας 47/62 πίσω από το σερβίς τους. Μάλιστα, δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να φτάσουν καν σε break point.

Με μόλις οκτώ αβίαστα λάθη ολοκλήρωσαν το ματς οι θριαμβευτές, που μέτρησαν 2/6 break points και στο τέλος πανηγύρισαν με την ψυχή τους τη μεγάλη νίκη τους στο πρώτο Major του 2022. Μάλιστα, από την ερχόμενη Δευτέρα, αμφότεροι θα εισέλθουν στο Top50 της παγκόσμιας κατάταξης του διπλού. Ο Κύργιος θα φτάσει στο Νο40, με τον Κοκκινάκη να ανεβαίνει στο Νο46.

Πηγή: Tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ