AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Ο Μεντβέντεφ απέκλεισε τον Κύργιο

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ στην αναμέτρηση με τον Κύργιο | 20 Ιανουαρίου 2022
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ στην αναμέτρηση με τον Κύργιο | 20 Ιανουαρίου 2022 © 2022 AP IMAGES/HAMISH BLAIR

Ο Μεντβέντεφ νίκησε τον Κύργιο με 3-1 σετ (6-7(1),4-6, 6-4, 2-6) και πέρασε στον τρίτο γύρο του Australian Open και θα βρει απέναντι του τον Ολλανδό Μπότικ Βαν ντε Ζάνσχουλπ.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο2 στον κόσμο) νίκησε το Νικ Κύργιο (Νο113) μέσα στην Αυστραλία για το δεύτερο γύρο του Australian Open και πέρασε στον τρίτο γύρο για 4η σερί χρονιά.

Ο Κύργιος έκανε και πάλι τα δικά του, μπροστά στο κοινό που του έδινε ώθηση, και προσπάθησε όσο μπορούσε αλλά ο Ρώσος ήταν καλύτερος και πήρε την πρόκριση μετά από τρεις ώρες αγώνα και οδεύει για τον δεύτερο Grand Slam τίτλο του.

Το εξαιρετικό πνευματικό παιχνίδι του Ρώσου ήταν αυτό που τον κράτησε τη στιγμή που ο Νικ Κύργιος, ο οποίος έχοντας βάλει και το κοινό στην εξίσωση, προσπάθησε να γυρίσει το εις βάρος του 0-2, ωστόσο ο Μεντβέντεφ δεν έχασε την ψυχραιμία του.

Ο Ρώσος τελείωσε το παιχνίδι με 31 άσους (5 διπλά λάθη), ήταν εντυπωσιακός στο 1ο service φτάνοντας το 85% των κερδισμένων πόντων (67/79), είχε 68 winners και 29 αβίαστα λάθη.

Αναμφίβολα ένα από τα πιο κρίσιμα set ήταν το 1ο το οποίο ο Κύργιος οδήγησε στο tie-break, έχοντας πάρει πίσω το γρήγορο break του Μεντβέντεφ, με τον Αυστραλό να ξεκινάει με άσο (1/0), αλλά από εκεί και πέρα να δέχεται 7 σερί πόντους κατακτώντας το set.

O Κύργιος τα έδωσε όλα στο καλύτερό του set στο παιχνίδι (3ο) το οποίο και κατέκτησε, όμως στο 4ο ο Μεντβέντεφ ήταν απλά κυρίαρχος, χάνοντας μόλις 2 πόντους στο service του και έχοντας μόλις 3 αβίαστα λάθη έφτασε στην 1η νίκη απέναντι στον Κύργιο (1-2), αλλά και στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει, όπως και στο US Open, τον Ολλανδό Μπιότικ Φαν ντε Σουλπ, ο οποίος πέρασε άκοπα στους "32" μετά από την εγκατάλειψη του Ρισάρ Γκασκέ στα μέσα του 3ου set.

TAGS AUSTRALIAN OPEN ATP ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ