AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Μόνο εμβολιασμένοι θα μπαίνουν στην Αυστραλία

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την κατάκτηση του Australian Open
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την κατάκτηση του Australian Open 2021 HAMISH BLAIR / AP PHOTO

Ο Υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Αλεξ Χοκ, ξεκαθάρισε ότι όλοι όσοι θέλουν να μπουν στην Αυστραλία, θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Η Αυστραλία συνεχίζει να σφίγει τον κλοιό για τους ανεμβολίαστους αθλητές που θέλουν να πάρουν μέρος στο Australian Open 2022 καθώς είναι πλέον δεδομένο ότι στην χώρα θα εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι επισκέπτες.

Αυτό ξεκαθάρισε και ο Υπουργός Μετανάστευσης της χώρας, Αλεξ Χοκ ο οποίος δεν έκανε διαχωρισμούς μεταξύ αθλητών και τουριστών, ξεκαθαρίζοντας ότι όλοι όσοι θέλουν να μπουν στην Αυστραλία, θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Αυτό σημαίνει ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα πρέπει να εμβολιαστεί (αν δεν το έχει ήδη κάνει) προκειμένου να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Μελβούρνη και να διεκδικήσει τον 21ο Grand Slam τίτλο του.

Ο 34χρονος Σέρβος, εννιά φορές πρωταθλητής του Australian Open, δεν θέλησε να αποκαλύψει αν έχει κάνει το εμβόλιο ενώ κατά το παρελθόν δεν έχει διστάσει να δημοσιοποιήσει την αντιεμβολιαστική του φιλοσοφία.

"Πρέπει να είσαι διπλά εμβολιασμένος για να επισκεφτείς την Αυστραλία. Αυτή είναι μια γενική προσέγγιση και όχι μόνο για τους τενίστες. Όλοι οι επισκέπτες πρέπει να έχουν κάνει τις δύο δόσεις. Δεν έχω μήνυμα για τον Νόβακ. Έχω μήνυμα για όλους που θέλουν να επισκεφτούν την Αυστραλία. Θα πρέπει να εμβολιαστούν" είπε ο Άντριους Χοκ στο ραδιοφωνικό σταθμό Australian Broadcasting Corporation.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, περισσότερο από το 30% των τενιστών παραμένουν ανεμβολίαστοι με τις δύο ομοσπονδίες, ATP και WTA να πιέζουν τα μέλη τους να εμβολιαστούν.

Πηγή: Tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN ATP WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ