AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Μεγάλη και ιστορική νίκη της Κορνέ κόντρα στη Χάλεπ

Η Αλίζ Κορνέ σε αγώνα της
Η Αλίζ Κορνέ σε αγώνα της Ⓒ 2015 NICK WASS/ ASSOCIATED PRESS

Στην 63η συμμετοχή της σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, η Αλιζέ Κορνέ θα βρεθει για πρώτη φορά σε προημιτελική φάση Major τουρνουά, καθώς απέκλεισε την Σιμόνα Χάλεπ

Στην 63η συμμετοχή της σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, η Αλιζέ Κορνέ θα βρεθει για πρώτη φορά σε προημιτελική φάση Major τουρνουά, μετά τη σπουδαία νίκη επί της λαβωμένης Σιμόνα Χάλεπ.

Η 32χρονη Γαλλίδα, μετά από συναρπαστική μάχη δυόμιση ωρών, επικράτησε 6-4, 3-6, 6-4 της πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και προκρίθηκε στις “8” καλύτερες του Australian Open, όπου θα συναντήσει την Ντάνιελ Κόλινς η οποία νωρίτερα κέρδισε 4-6, 6-4, 6-4 την Ελιζέ Μερτένς.

Ο ανυπόφορος ήλιος δυσκόλεψε τις προσπάθειες των κοριτσιών στο ξεκίνημα της Δευτέρας, με την Κορνέ να είναι ελάχιστα πιο αποτελεσματική στις κρίσιμες στιγμές, φτάνοντας στην τελική επικράτηση.

Το Νο61 της παγκόσμιας κατάταξης, προηγήθηκε δύο φορές με break στο καθοριστικό σετ της αναμέτρησης, με την Χάλεπ να παλεύει δίχως αύριο για να κρατηθεί στο ματς. Η Κορνέ απέτυχε να σερβίρει στο 5-3 για τη νίκη, όμως στο αμέσως επόμενο game σημείωσε το 6ο της break στο ματς και ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της.

Σε πολλά επιμέρους στατιστικά στοιχεία η Χάλεπ ήταν καλύτερη, όμως η Κορνέ πήρε τους πόντους που έπρεπε και το εισιτήριο για τον πρώτο της προημιτελικό σε Grand Slam.

Πηγή: tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ