AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Με άγριες διαθέσεις Μπάρτι και Αζαρένκα

Ash Barty of Australia plays a backhand return to Lucia Bronzetti of Italy during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Wednesday, Jan. 19, 2022. (AP Photo/Andy Brownbill)
Ash Barty of Australia plays a backhand return to Lucia Bronzetti of Italy during their second round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Wednesday, Jan. 19, 2022. (AP Photo/Andy Brownbill) AP

Οι Άσλει Μπάρτι και Βικτόρια Αζαρένκα ξεπέρασαν εύκολα τα εμπόδια των Λούσια Μπρονζέτι και Τζιλ Τέιχμαν αντίστοιχα στο 2ο γύρο του Australian Open.

Την επέλασή τους στο Australian Open, συνεχίζουν δύο από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στις γυναίκες, με τις Άσλει Μπάρτι και Βικτόρια Αζαρένκα να ξεπερνούν εύκολα τα εμπόδια των Λούσια Μπρονζέτι (Νο142) και Τζιλ Τέιχμαν (Νο34) αντίστοιχα στο 2ο γύρο της διοργάνωσης την Τετάρτη.

Η Αυστραλέζα, Νο1 του ταμπλό και του κόσμου, χρειάστηκε μόλις 52 λεπτά στη Rod Laver Arena για να ξεπεράσει το εμπόδιο της qualifier Ιταλίδας με το επιβλητικό 6-1, 6-1 και συνεχίζει την προσπάθεια κατάκτησης του πρώτου της τίτλου στη Μελβούρνη και 3ου συνολικά Grand Slam της καριέρας της.

Προερχόμενη από την εντυπωσιακή πρεμιέρα επί της Τσουρένκο (6-0, 6-1), η Μπάρτι έχει απολέσει μόλις 3 games στους δύο πρώτους της αγώνες στο Major της πατρίδας της και έχει ξοδέψει 1 ώρα και 48 λεπτά στο court.

Επόμενη αντίπαλος για την 25χρονη Αυστραλέζα, η επικίνδυνη Καμίλα Τζιόρτζι η οποία έχει ξεκινήσει επίσης εντυπωσιακά το Australian Open, κερδίζοντας 6-2, 7-6(2) την Τερέζα Μαρτίντσοβα.

“Ειναι απίστευτη ball striker. Από τις πιο αθλητικές γυναίκες στο tour και δεν φοβάται να μείνει στη βασική γραμμή, προσθέτοντας πίεση από την πρώτη μπάλα. Θα χρειαστεί να τρέξω” είπε η Μπάρτι για την αναμέτρηση με την Ιταλίδα.

Την ίδια στιγμή, η δύο φορές πρωταθλήτρια της Μελβούρνης (2012-13), Βικτόρια Αζαρένκα, έκανε επίσης περίπατο απέναντι στην Τζιλ Τέιχμαν, επικρατώντας με 6-1, 6-2 της Ελβετίδας στην Kia Arena, σε 1 ώρα και 13 λεπτά.

Η Λευκορωσίδα, Νο24 του ταμπλό, έσωσε και τα πέντε break points της αντιπάλου της ενώ η ίδια εκμεταλλεύτηκε και τις τέσσερις δικές της ευκαιρίες, τελειώνοντας το ματς με 12 winners και 13 αβίαστα λάθη.

Λίγο αργότερα, η Ελίνα Σβιτολίνα επικράτησε 6-3, 5-7, 5-1 (ret.) της Χάρμονι Ταν και σφράγισε το σπουδαίο ραντεβού με την Αζαρένκα στον 3ο γύρο του πρώτου Grand Slam της σεζόν.

Την πρόκριση στον 3ο γύρο εξασφάλισε και η Πάολα Μπαντόσα με άνετη νίκη 6-0, 6-3 επί της Μαρτίνα Τρεβιζάν, σφραγίζοντας το ενδιαφέρον ραντεβού στη φάση των “32” με την Μάρτα Κόστιγιουκ.

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ