AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Η μεγάλη ώρα των ημιτελικών

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς AP

Ο Ραφαέλ Ναδάλ αντιμετωπίζει τον Ματέο Μπερετίνι στις 05:30 στη Rod Laver Arena, ενώ στις 10:30 ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμετράται στο ίδιο court με τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Η Παρασκευή (28/1) αναμένεται να είναι μια συναρπαστική ημέρα για το Australian Open, καθώς πρόκειται να διεξαχθούν οι δύο ημιτελικοί των ανδρών, όπου οι 4 καλύτεροι του τουρνουά θα δώσουν μάχη για μια θέση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Ραντεβού με την ιστορία για τον Στέφανο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο4) που πραγματοποιεί μια εξαιρετική πορεία στο φετινό Australian Open θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο2) για μια θέση στον τελικό, όχι πριν τις 10:30 (Eurosport 1 και LIVE στο SPORT24) στη Rod Laver Arena, και θα είναι ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός της ημέρας.

Ο Έλληνας Πρωταθλητής κυνηγά την πρώτη του πρόκριση σε τελικό στο Australian Open και δεύτερη γενικά σε Grand Slam σε μια επανάληψη του περσινού ημιτελικού κόντρα στο Νο2 του κόσμου Μεντβέντεφ. Οι δύο τενίστες έχουν αναμετρηθεί 8 φορές στο παρελθόν με πιο πρόσφατη τον προημιτελικό στο Roland Garros 2021 όπου ο Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη με 3-0.

Ο Στέφανος προέρχεται από μια εκπληκτική εμφάνιση και νίκη με 3-0 απέναντι στον ταλαντούχο Γιάννικ Σίνερ, ενώ ο Μεντβέντεφ χρειάστηκε να “ιδρώσει” κόντρα στον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ κερδίζοντάς τον με 3-2 ύστερα από ανατροπή, σε ένα ματς που διήρκησε σχεδόν 5 ώρες!

Στο όνειρο του 21ου ο Ράφα

Ο Ματέο Μπερετίνι (Νο7) θα είναι το επόμενο εμπόδιο που θα χρειαστεί να ξεπεράσει ο Ράφα Ναδάλ (Νο5) στην πορεία του προς την ιστορία και το 21ο Grand Slam καριέρας. Οι δύο τενίστες θα αναμετρηθούν όχι πριν τις 05:30 στη Rod Laver Arena στον πρώτο χρονικά ημιτελικό της ημέρας.

Ο Ισπανός έχει κάνει την υπέρβαση στο φετινό Australian Open, καθώς προερχόμενος από 5μηνη απουσία από τους αγώνες λόγω τραυματισμού έχει σημειώσει καταπληκτικές εμφανίσεις φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό, κρατώντας ζωντανή την ελπίδα για την κατάκτηση-ρεκόρ του 21ου Grand Slam. Από την άλλη ο Ματέο Μπερετίνι σημειώνει άλλη μια εξαιρετική πορεία σε Slam φτάνοντας στον 3ο ημιτελικό του, και θα κυνηγήσει την παρουσία του στον 2ο τελικό Slam στην καριέρα του. Οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί 1 φορά στο παρελθόν στο US Open 2019 όπου ο Ράφα πήρε τη νίκη με 3-0.

Ο Ναδάλ προέρχεται από μια δύσκολη και απαιτητική νίκη κόντρα στον Ντένις Σαποβάλοφ με 3-2. Πολύ δύσκολη ήταν και η νίκη του Ματέο Μπερετίνι που επίσης ξεπέρασε το εμπόδιο του Γκαέλ Μονφίς με 3-2.

Τελικός στα mixed doubles

Το πρόγραμμα της Rod Laver Arena θα ανοίξει με τον τελικό των mixed doubles όπου το δίδυμο των Ίβαν Ντόντιγκ/ Κριστίνα Μλαντένοβιτς θα αντιμετωπίσει τους Τζέισον Κούμπλερ/Τζέιμι Φούρλις. Το ματς θα διεξαχθεί στις 03:00.

Πηγή: tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ