ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Ατσάλινος Τζόκοβιτς, κέρδισε τον Τσόριτς και έγραψε ιστορία

Ο Τζόκοβιτς στον τελικό του Roland Garros
Ο Τζόκοβιτς στον τελικό του Roland Garros AP IMAGES

Ο Τζόκοβιτς έσωσε τέσσερα set points του Τσόριτς στο πρώτο σετ της αναμέτρησης τους και πήρε τη νίκη που του δίνει το έκτο year-end No1 στην καριέρα του. Επιτέλους νίκη και για τον Μεντβέντεφ.

Γι’αυτό είναι ο πιο δυνατός πνευματικά τενίστας που έχει πατήσει ποτέ τα κορτ!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε και πάλι το θαύμα του!

Παρά το γεγονός ότι συνάντησε μεγάλες δυσκολίες στο πρώτο σετ της αναμέτρησης του κόντρα στον Μπόρνα Τσόριτς για τον 2ο γύρο του Erste Bank της Βιέννης, κατάφερε να μείνει “όρθιος” σώζοντας τέσσερα set points του Κροάτη και να κάνει το 1-0 βάζοντας πλώρη για μια ιστορική νίκη, 7-6(11), 6-3!

Θυμίζουμε ότι και στον πρώτο γύρο έσωσε set point στο tie break του πρώτου σετ, κόντρα στον Φίλιπ Κραϊνοβιτς ώστε να φτάσει και εκεί σε straight sets νίκη!

Και μιλάμε για μια ιστορική καθώς ο Νόλε έκλεισε και μαθηματικά το year-end No1 για έκτη φορά στην καριέρα του ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας!

Ο Τζόκοβιτς αντιμετώπισε κάποια αγωνιστικά θέματα κόντρα σε έναν εξαιρετικό Τσόριτς που, εν πολλοίς, άξιζε το πρώτο σετ αλλά έπεσε πάνω σε ένα πνευματικό “τείχος”.

Ο Τσόριτς ήταν καλύτερος του Τζόκερ στο πρώτο σετ καθώς ήταν ο μοναδικός τενίστας που έφτασε σε τρία break point ενώ είχε και τέσσερα set point για το σετ, όλα στο tie break.

Κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, το να φτάνεις στην πηγή και να μην πίνεις νερό το έχουν βιώσει άπειροι τενίστες και ο Τσόριτς το βίωσε με πικρό τρόπο μιας και τελικά έχασε τη διαδικασία στο 13-11 και έμεινε, όπως και ο Κραϊνοβιτς την Τρίτη, άδειος πνευματικά για το υπόλοιπο ματς.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ

Σύμφωνοι, δεν κέρδισε δα και κανένα...μεγαθήριο αλλά, στην αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, κάθε νίκη είναι ευπρόσδεκτη αυτή τη στιγμή!

Ο 24χρονος Ρώσος δεν παίζει καθόλου καλό τένις μετά την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του Αμερικανικού Όπεν, δήλωσε αποφασισμένος όμως να κάνει ένα δυνατό φίνις στη σεζόν στα εναπομείναντα τουρνουά σε Βιέννη, Παρίσι και Λονδίνο.

Και πραγματοποίησε υγιεινό περίπατο στην πρεμιέρα του στη Βιέννη επικρατώντας του Ταϊβανέζου Τζέισον Γιουνγκ (Νο127) με 6-3, 6-1, μία νίκη που ήρθε ακριβώς όπως το περίμενε: γρήγορα, πειστικά, δίχως προβλήματα.

Δεν το συζητάμε ότι έκανε όμως το αυτονόητο κόντρα σε έναν lucky loser αντίπαλο, μιας και κανονικά θα έπαιζε με τον απείρως πιο επικίνδυνο, Άλεξ Ντε Μινόρ, ενώ τώρα περιμένει τον επόμενο αντίπαλο του από τον αγώνα Αλιασίμ-Πόσπισιλ.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ