ATP

ATP: Το Tour επιστρέφει στην Ασία το 2024, όλο το καλεντάρι της χρονιάς

ATP: Το Tour επιστρέφει στην Ασία το 2024, όλο το καλεντάρι της χρονιάς
INTIME

Η ATP ανακοίνωσε το καλεντάρι του 2024 στο οποίο συμπεριλαμβάνονται 63 τουρνουά σε 29 χώρες ανάμεσα στα οποία και εκείνα της Ασίας μετά από

Η ATP Tour ανακοίνωσε το καλεντάρι για το 2024 με 63 τουρνουά να πραγματοποιούνται σε συνολικά 29 χώρες. Οι καλύτεροι τενίστες του κόσμου θα ανταγωνιστούν στα μεγαλύτερα τουρνουά σε 6 ηπείρους σε μια γεμάτη δράση 11 μηνών.

Στο νέο αυτό ημερολόγιο μιας χρονιάς που περιλαμβάνει και το Ολυμπιακό τουρνουά στο Παρίσι, ξεχωρίζει το γεγονός ότι το Tour επιστρέφει στο Asia Swing μετά το 2019.

Τα κυριότερα σημεία στο καλεντάρι του 2024

  • Η 2η έκδοση του United Cup μια διοργάνωση μικτών ομάδων, στην αρχή της σεζόν, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την WTA και την Tennis Australia.
  • Επαναπρογραμματισμός του τουρνουά στο Λος Κάμπος (Αbierto de Tennis Mifel) από τον Ιούλιο στο Φεβρουάριο μια εβδομάδα πριν από το Abierto Mexicano Telcel στο Ακαπούλκο.
  • Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 5 τουρνουά ATP Masters 1000 των 12 ημερών, σε Καλιφόρνια (Indian Wells), Φλόριντα (Miami Open), Μαδρίτη (Madrid Open), Ρώμη (Internazionali d’Italia) και Σαγκάη (Shanghai Masters), μετά την πρόσφατη επέκταση των τουρνουά στο πλαίσιο της OneVision.
  • Αναθεωρημένο καλοκαιρινό πρόγραμμα με την προσθήκη του Ολυμπιακού τουρνουά στο Παρίσι.
  • Καθορισμός για τη μελλοντική τοποθεσία του υπάρχοντος τουρνουά ATP 250 στην Μπάνια Λούκα τον Απρίλιο.
  • Επιστροφή στο παραδοσιακό Asia Swing με το Japan Open Tennis Championships, στο Τόκιο, αλλά και με το China Open στο Πεκίνο λίγο πριν από το Rolex Shanghai Masters.
  • H 54η έκδοση του Nitto ATP Finals που θα διεξαχθεί για 4η χρονιά στο Τορίνο.

Για το νέο καλεντάρι του 2024 μίλησε ο πρόεδρος της ATP, Αντρέα Γκαουντέντσι: "Υπάρχουν λίγα αθλήματα στον κόσμο που μαγεύουν τους φίλους του αθλήματος όλο το χρόνο και σε τόσες παγκόσμιες αγορές όπως το τένις.

Κάνουμε τα πάντα για να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες για τους φίλους του τένις, όπως το ίδιο κάνουν και οι παίκτες τόσο εντός, όσο και εκτός courts. Από το United Cup στην Αυστραλία, μέχρι τα Nitto ATP Finals στο Τορίνο θα είναι ακόμα μια σκληρή, αλλά και συναρπαστική σεζόν στο Tour για το 2024".

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ