ATP

ATP Rankings: Επέστρεψε στο Νο2 ο Μεντβέντεφ


Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο φινάλε του τελικού του Australian Open 2021 που βρήκε νικητή τον Σέρβο
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο φινάλε του τελικού του Australian Open 2021 που βρήκε νικητή τον Σέρβο Ⓒ 2021 ANDY BROWNBILL/ASSOCIATED PRESS

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ εκμεταλλεύτηκε την απώλεια βαθμών του Ράφαελ Ναδάλ και επέστρεψε στη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Μπορεί να μην κατάφερε να διακριθεί στη Μαδρίτη, ωστόσο ο Ντανίλ Μεντβέντεφ εκμεταλλεύτηκε την απώλεια βαθμών του Ράφαελ Ναδάλ και επέστρεψε στη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Ρώσος που είχε την ευκαιρία να πλησιάσει ακόμα και να ξεπεράσει στην κορυφή τον Σέρβο πρωταθλητή, έχει 9,780 βαθμούς, 150 περισσότερους από τον Ναδάλ και 1,683 λιγότερους από τον Νόλε.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική αλλαγή μέσα στην εβδομάδα στο Top10 της ATP Rankings αφού ο Ματέο Μπερετίνι εξαργύρωσε την πορεία μέχρι τον τελικό του Mutua Madrid Open, ανεβαίνοντας στο Νο9 του κόσμου, με αποτέλεσμα ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν να υποχωρήσει στην 10η θέση.

Στο career high Νο16 της κατάταξης βρίσκεται ο Κάσπερ Ρουντ που έφτασε μέχρι τους "4" της Μαδρίτης ενώ άλλες έξι θέσεις κέρδισε ο Κάρλος Αλκαράζ, ανεβαίνοντας στο Νο114.

Πηγή: Tennis24

ⓒ 2021 Andy Brownbill/Associated Press

TAGS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ