ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

ATP: Παρέμεινε στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης ο Τσιτσιπάς, μπήκε στο Top-50 ο Χόλγκερ Ρουν

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε αναμέτρησή του με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο Montecarlo Masters | 16 Απριλίου 2022
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε αναμέτρησή του με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο Montecarlo Masters | 16 Απριλίου 2022 @2022 DANIEL COLE/AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης για μια ακόμα εβδομάδα, ενώ για πρώτη φορά στην καριέρα του έπιασε το Top-50 και την 45η θέση ο 19χρονος Δανός, Χόλγκερ Ρουν.

Η εβδομάδα που μας πέρασε μπορεί να χαρακτηριστεί και η καλύτερη της μέχρι τώρα καριέρας του Χόλγκερ Ρουν. Ξεκίνησε με τον 19χρονο Δανό να σημειώνει τη μεγαλύτερη νίκη του, αποκλείοντας στον 2ο γύρο του τουρνουά του Μονάχου τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και τελείωσε με την κατάκτηση του τίτλου, αν και ο τελικός δεν ολοκληρώθηκε ποτέ με τον Ολλανδό Μπόουτικ φαν ντε Ζάντσχούλπ να εγκαταλείπει στο 1ο set (πόνοι στο στήθος και προβλήματα αναπνοής) όντας μπροστά με 4-3.

Το κερασάκι στην τούρτα για τον Ρουν ήταν η άνοδος 25 θέσεων στην κατάταξη της ATP γεγονός που τον έφερε στο Νο45 του κόσμου, από το Νο70 σημειώνοντας φυσικά νέο career high.

Εκτός από τον Ρουν, career high έκανε και ο νικητής στο Εστορίλ, Σεμπάστιαν Μπάεζ, ο οποίος με την κατάκτηση του τίτλου στην Πορτογαλία, κέρδισε 19 βαθμούς και πλέον βρίσκεται στο Νο40 της κατάταξης.

Στα…ψηλά της ανανεωμένης λίστας, ο Νόβακ Τζόκοβιτς παρέμεινε στο Νο1 του κόσμου, ωστόσο στη Μαδρίτη θα ξεκινήσει από το Νο2, καθώς θα κληθεί να υπερασπιστεί 500 βαθμούς το 50% δηλαδή από τον τίτλο του το 2019.

Το 2020 το τουρνουά ακυρώθηκε λόγω πανδημίας, ενώ το 2021 με το σύστημα frozen rankings, οι παίκτες υπερασπίστηκαν το 50% των βαθμών που κέρδισαν πριν από την πανδημία.

Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή (live ranking) ο Μεντβέντεφ έχει περάσει και πάλι μπροστά (7.990), με τον Τζόκοβιτς να ακολουθεί με 7.910 και το μόνο που χρειάζεται είναι μια νίκη στη Μαδρίτη για να “κλειδώσει” και πάλι το Νο1 για την επόμενη Δευτέρα (9/5).

Στο Νο3 βρίσκεται ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος όμως στη Μαδρίτη θα υπερασπιστεί τους 1.000 βαθμούς από την περσινή του κατάκτηση, με τον Ναδάλ που βρίσκεται στο Νο4 να βρίσκεται σε απόσταση βολής…

Το Top-5 συμπληρώνει για μια ακόμη εβδομάδα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος αφού έχασε τους 125 βαθμούς από την κατάκτηση του τίτλου στο Εστορίλ (2019), σειρά έχει η υπεράσπιση των 300 βαθμών από τη συμμετοχή του στον τελικό της Μαδρίτης (2019).

Για την ώρα ο Έλληνας τενίστας βρίσκεται στο Νο5 του κόσμου για 8η σερί εβδομάδα, κάτι που δύσκολα θα αλλάξει και την επόμενη εβδομάδα, εκτός αν ο Ναδάλ χάσει στον 2ο γύρο και ο ίδιος κατακτήσει τον τίτλο.

Πίσω από τον Τσιτσιπά βρίσκεται ο Ματέο Μπερετίνι, ο οποίος όμως δεν θα αγωνιστεί στη Μαδρίτη, εκεί που πέρσι έφτασε στον τελικό, με αποτέλεσμα να χάσει 600 βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να κρατήσει το Νο6 την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο Νο7 βρίσκεται ο Κάσπερ Ρουντ, ενώ την πρώτη 10άδα κλείνουν οι Αντρέι Ρούμπλεφ, Κάρλος Αλκαράθ και Φελίξ Οζέρ-Αλισίμ.

Στο Top-20 είχαμε μόνο μια αλλαγή με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ να επανέρχεται στην 20άδα, μετά από τον Αύγουστο του 2021, κερδίζοντας δύο θέσεις, παίρνοντας τη θέση του Νικολόζ Μπασιλασβίλι, ο οποίος έχασε 7 θέσεις και πλέον βρίσκεται στο Νο27 της κατάταξης.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ