ATP FINALS

ATP Finals: Η μάχη Τζόκοβιτς-Ζβέρεφ και στο βάθος Μεντβέντεφ

Οι Τζόκοβιτς και Ζβέρεφ στο μεταξύ τους ματς
Οι Τζόκοβιτς και Ζβέρεφ στο μεταξύ τους ματς 2021 JOHN MINCHILLO/ AP PHOTO

Οι ημιτελικοί του ATP Finals αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον και δίχως αμφιβολία εκείνος ανάμεσα στον Τζόκοβιτς και τον Ζβέρεφ ξεχωρίζει.

Οι Νόβακ Τζόκοβιτς, Ντανίλ Μεντβέντεφ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ ρίχνονται στη μάχη των ημιτελικών του ATP Finals και στο πίσω μέρος του μυαλού τους, αχνοφαίνεται το βαρύτιμο τρόπαιο της κορυφαίας διοργάνωσης στο τέλος της σεζόν.

Δίχως αμφιβολία, το μεγάλο ντέρμπι που ξεχωρίζει και κόβει την ανάσα είναι αυτό ανάμεσα στον κορυφαίο τενίστα του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς και τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο Αλεξάντερ Ζβέρεφ (22:00GR), στην 5η φετινή τους αναμέτρηση στο tour.

Ο Σέρβος έχει κερδίσει τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια που έχουν παίξει μέσα στο 2021, όμως η νίκη του ξανθομάλλη Γερμανού ήταν από αυτές που "πείραξαν" περισσότερο τον Νόλε καθώς ήρθε στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά, στερώντας από τον Τζόκοβιτς το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιάδα.

Στο πιο πρόσφατο ραντεβού τους, ο 34χρονος από το Βελιγράδι κέρδισε στα 5 σετ τον Ζβέρεφ, στα ημιτελικά του Αμερικανικού Όπεν πριν ηττηθεί στον τελικό από τον Ντανιλ Μεντβέντεφ, χάνοντας την ευκαιρία να ολοκληρώσει το ιστορικό Grand Slam. Συνολικά, το σκορ είναι 7-3 υπέρ του Τζόκοβιτς.

"Είναι από τους καλύτερους σέρβερ στο tour και ένας από τους 2-3 καλύτερους τενίστες στα indoors, οπότε θα είναι μια μεγάλη μάχη και είμαι έτοιμος γι'αυτή" είπε ο Τζόκοβιτς που ολοκλήρωσε αήττητος τη φάση των ομίλων.

Από την πλευρά του, ο Ζβέρεφ δήλωσε αποφασισμένος να υποφέρει κόντρα στον πιο δύσκολο αντίπαλο απ'όλους: "Θα υπάρχουν μεγάλα ράλι και είμαστε έτοιμοι να υποφέρουμε και οι δύο. Συνήθως στα παιχνίδια μας, 1-2 πόντοι είναι αυτοί που κρίνουν το νικητή. Δεν περιμένω κάτι λιγότερο και τώρα".

Νωρίτερα (15:00GR), στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, ο υπερασπιστής του τίτλου Ντανίλ Μεντβέντεφ, καλείται να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά που τον θέλουν αδιαφιλονίκητο φαβορί απέναντι στον πρωτάρη Κάσπερ Ρουντ με τον Ρώσο επίσης να ολοκληρώνει τους ομίλους με ρεκόρ 3-0 νίκες.

"Έχει αποδείξει ότι είναι από τους καλύτερους τα τελευταία 2-3 χρόνια. Θα είναι δύσκολη μάχη. Τον έχω αντιμετωπίσει άλλες δύο φορές και έχω χάσει αλλά είμαι βέβαιος ότι θα είναι μια ενδιαφέρουσα μονομαχία" είπε ο Ρουντ ενόψει του ημιτελικού.

O Μεντβέντεφ που κατέκτησε τον τίτλο στο Αμερικανικό Όπεν, θέλει να τελειώσει τη χρονιά υπερασπιζόμενος τον τίτλο του στο ATP Finals και να παραμείνει στο κυνήγι του Νο1 της ATP στις αρχές της νέας σεζόν.

Με όπλο του την προϊστορία, όπου δεν έχει χάσει σετ από τον Ρουντ σε δύο αναμετρήσεις (ATP Cup 2020, Mallorca 2021), ο 24χρονος Ρώσος ειναι το φαβορί για τον τελικό αλλά πρέπει να το αποδείξει στο γήπεδο.

Πηγή: Tennis24

TAGS ATP FINALS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ