ΤΕΝΙΣ

Ανίκητος στα ATP 500: Ο Ρούμπλεφ κέρδισε και το Ρότερνταμ

Ο Ρούμπλεφ με τον τίτλο στο Ρότερνταμ
Ο Ρούμπλεφ με τον τίτλο στο Ρότερνταμ Ⓒ 2021 PETER DEJONG / ASSOCIATED PRESS

Τον τέταρτο σερί τίτλο του σε τουρνουά ATP 500 κέρδισε ο φοβερός Αντρέι Ρούμπλεφ στο Ρότερνταμ που ξεπέρασε και το τελευταίο εμπόδιο του qualifier Μάρτον Φούτσοβιτς!

Στα ATP 500 δεν μπορεί να τον κερδίσει κανείς! Με την 20η (!) σερί νίκη του σε αυτό το επίπεδο αγώνων, ο απίθανος Αντρέι Ρούμπλεφ κατάκτησε τον 4ο τίτλο του σε 500ρι τουρνουά και 8ο συνολικά μετά τη νίκη του επί του qualifier Μάρτον Φούτσοβιτς στον τελικό του Ρότερνταμ με 7-6(4), 6-4.

Μπορεί να μην έχει ακόμα το πολύ μεγάλο βήμα όσον αφορά στα Masters 1000 και τα Grand Slams, ωστόσο, ο Ρούμπλεφ αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι κερδίζει τους...από κάτω του σε συστηματικό επίπεδο στα μικρότερα τουρνουά.

Και όχι απλά τους από κάτω του μιας και απέκλεισε το Νο2 του ταμπλό, Στέφανο Τσιτσιπά, στον δρόμο προς έναν ακόμα τίτλο ενώ είναι μόλις 23 ετών.

O 29χρονος Μάρτον Φούτσοβιτς, που πέτυχε έξι νίκες ώστε να φτάσει στον τελικό μιας και ξεκίνησε το ταξίδι του από τα προκριματικά, ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικός αλλά ο Ρούμπλεφ ήταν συνολικά καλύτερος, ειδικά στα υπέρ-κρίσιμα σημεία του οριακού πρώτου σετ!

Ο Ρώσος, πανέξυπνα, στόχευσε πάρα πολύ την backhand πλευρά του Ούγγρου που επιχείρησε με πολλά slice να αναχαιτίσει τις επιθέσεις του Ρούμπλεφ, το forehand του οποίου όμως ήταν σε εξαιρετική μέρα και δεν έβγαζε λάθη με τίποτα.

Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως και το σερβίς του βρέθηκε σε τρομερή μέρα, τα περιθώρια αντίδρασης του Φούτσοβιτς έγιναν μηδαμινά, ειδικά με το που βρέθηκε πίσω με break στις αρχές του δεύτερου σετ.

Ο Ρούμπλεφ δεν σταματά εδώ μιας και ταξιδεύει άμεσα με προορισμό τη Ντόχα όπου θα συμμετάσχει στο ATP 250 τουρνουά (με την παρουσία του Ρότζερ Φέντερερ) ως Νο3 του ταμπλό.

Βαθμολογικά, ο Ρούμπλεφ παραμένει στο Νο8 του κόσμου, που είναι και career high, σε αντίθεση με τον Φούτσοβιτς που ανέβηκε 13 θέσεις στο Νο46, επιστρέφοντας στο Τοπ50.

Πηγή: Tennis24

ⓒ 2021 Peter Dejong / Associated Press

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ