US OPEN

Αλκαράθ: "Ονειρευόμουν από παιδί να γίνω Grand Slam πρωταθλητής και Νο1"

Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει την κατάκτηση του US Open
Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει την κατάκτηση του US Open 2022 CHARLES KRUPA / AP IMAGES

Ο Κάρλος Αλκαράθ έγραψε ιστορία στο US Open, αφού επικράτησε 3-1 σετ του Κάσπερ Ρουντ στον τελικό της διοργάνωσης, τονίζοντας στις δηλώσεις τους πως αυτή ήταν μία στιγμή που ονειρευόταν από μικρό παιδί.

Ο Κάρλος Αλκαράθ, με τη νίκη του επί του Κάσπερ Ρουντ στον τελικό του US Open, έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο νεαρότερος τενίστας στην ιστορία, που καταφέρνει να κάνει δικό του το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ το πέτυχε σε μια σημαδιακή μέρα για εκείνον, μιας και κατέκτησε τον παρθενικό Grans Slam τίτλο της καριέρας του.

Στην ομιλία του, αμέσως μετά τον τελικό, ο 19χρονος Ισπανός, αφού αναφέρθηκε στην τραγική επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, αφιέρωσε την κατάκτηση του τίτλου στη μητέρα και τον παππού του, που δεν βρίσκονταν στο γήπεδο, ενώ μοιράστηκε με όλο τον κόσμο, τις πρώτες του σκέψεις ως ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Είναι μια πολύ ιδιαίτερη ημέρα για όλους. Οι σκέψεις μου είναι μαζί σας σήμερα. Δεν είναι ποτέ εύκολο να ζήσεις αυτή τη μέρα σαν να είναι φυσιολογική. Θα θυμάμαι αυτή τη μέρα για πάντα και θα σας σκέφτομαι.

Όσον αφορά εμένα, το να γίνω Grand Slam πρωταθλητής και ταυτόχρονα Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, το ονειρευόμουν από όταν ήμουν παιδί. Δουλεύω πολύ σκληρά για αυτό. Είναι δύσκολο να μιλήσω αυτή τη στιγμή, γιατί είναι πολύ συναισθηματικό, αλλά είναι κάτι που προσπαθούσα να πετύχω εδώ και χρόνια.

Όλη η σκληρή δουλειά μου, της ομάδας μου, της οικογένειάς μου, ανταμείφθηκε σήμερα. Είμαι απλά 19 ετών και οι περισσότερες σημαντικές αποφάσεις, παίρνονται από τους γονείς μου και από την ομάδα μου, οπότε το σημερινό είναι πολύ ξεχωριστό.

Την ώρα των πανηγυρισμών σκεφτόμουν τη μητέρα και τον παππού μου, που δεν βρίσκονται εδώ σήμερα. Πολλοί από την οικογένειά μου βρίσκονται σήμερα στο box μου, όμως υπάρχουν και αρκετοί πίσω, στη χώρα μου, γιατί δεν μπορούσαν να έρθουν και να δουν από κοντά τον τελικό. Σκέφτομαι εκείνους αυτή τη στιγμή.

Είμαι λίγο κουρασμένος τώρα, όμως δεν έπρεπε να είμαι κουρασμένος πριν τον τελικό. Είπα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πως ποτέ δεν είμαι κουρασμένος. Αυτό ισχύει όσο αγωνίζομαι. Σε κάθε τουρνουά. Πρέπει να δίνω τα πάντα μέσα στο court. Ό,τι έχω μέσα μου.

Γι' αυτό δουλεύω. Και όπως είπα πριν τον τελικό, δεν υπάρχει χρόνος για να είμαι κουρασμένος".

Πηγή: Tennis24

TAGS US OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ