ROLAND GARROS

Αλκαράθ: Εντυπωσιακή πρεμιέρα για τον Καρλίτος στο Παρίσι

Carlos Alcaraz, of Spain, celebrates after winning a point during the final match with Alexander Zverev, of Germany, at the Mutua Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, Sunday, May 8, 2022. (AP Photo/Paul White)
Carlos Alcaraz, of Spain, celebrates after winning a point during the final match with Alexander Zverev, of Germany, at the Mutua Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, Sunday, May 8, 2022. (AP Photo/Paul White) AP

Ο Κάρλος Αλκαράθ εντυπωσίασε στην πρώτη εμφάνισή του στο εφετινό Roland Garros και πέρασε πάνω από τον Αργεντινό Λοντέρο.

Άχαστος συνεχίζει στις πρεμιέρες του σε Major τουρνουά ο Κάρλος Αλκαράθ. Ο 19χρονος Ισπανός, Νο6 του φετινού ταμπλό στο Roland Garros, ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Παρίσι, κατακτώντας την έκτη νίκη του σε ισάριθμα ματς 1ου γύρου σε Major.

Μόλις έξι games απώλεσε ο Αλκαράθ από τον Αργεντινό lucky loser Χουάν Ιγκνάσιο Λοντέρο και με εμφατικό τρόπο, μέσα σε μια ώρα και 52 λεπτά αγώνα, προκρίθηκε στους "64" καλύτερους του θεσμού.

Στο ντεμπούτο του στο Philippe Chatrier, ο 19χρονος έκανε σπουδαία πράγματα, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε τις τελευταίες εβδομάδες και με 6-4, 6-2, 6-0 έθεσε νοκ-άουτ τον αντίπαλό του.

Ο Λοντέρο δεν κατάφερε να προβληματίσει ούτε στο ελάχιστο τον Αλκαράθ, ο οποίος έκανε δικούς του 50/67 πόντους πίσω από το σερβίς του και με 6/12 break points, έφυγε αλώβητος από το court.

Ούτε σε ένα break point έφτασε ο Αργεντινός, με τον Καρλίτος να κάνει αψεγάδιαστο παιχνίδι και να κερδίζει τα 10(!) τελευταία games του ματς, μετατρέποντας το 6-4, 2-2, σε 6-4, 6-2, 6-0.

Στον 2ο γύρο ο Ισπανός θα βρει απέναντί του, τον συμπατριώτη του, Άλμπερτ Ράμος Βινόλας, ο οποίος μόχθησε για να κάμψει την αντίσταση του Θανάση Κοκκινάκη λίγο νωρίτερα.

Πηγή: Tennis24

TAGS ROLAND GARROS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ