US OPEN

Αλκαράθ: "Δεν είμαι ξεχωριστός, έχω δουλέψει σκληρά γι' αυτό"

Ο Αλκαράθ με την κούπα του US Open στην Times Square
Ο Αλκαράθ με την κούπα του US Open στην Times Square AP FOTO/YUKI IWAMURA

Ο Κάρλος Αλκαράθ σε συνέντευξή του μετά την κατάκτηση του US Open δήλωσε πως δεν νιώθει ξεχωριστός και εξέφρασε την επιθυμία του να παίξει μία μέρα με τον Φέντερερ.

Με ταπεινότητα και ισχυρή θέληση για ακόμα περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον, προσεγγίζει τον Αμερικανικό θρίαμβο ο Κάρλος Αλκαράθ.

Ο νεότερος τενίστας που έχει ανέβει ποτέ στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, μια ημέρα μετά την κατάκτηση του τίτλου στο US Open, μίλησε σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους και παραδέχθηκε ότι δεν νιώθει ξεχωριστός ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να παίξει μια ημέρα αντίπαλος του Ρότζερ Φέντερερ.

Παράλληλα, μίλησε για τη πολύτιμη βοήθεια της ψυχολόγου του ενώ μίλησε και για τους φόβους εντός και εκτός court.

Αναλυτικά η συνέντευξή του

Έχεις πει πολλές φορές ότι το όνειρό σου ήταν να γίνεις το Νο1 στον κόσμο. Είναι κάτι άλλο που σε ενθουσιάζει πλέον;

"Το να παίξω με τον Φέντερερ θα με ενθουσίαζε και να κερδίσω τους Big 3 σε ένα Grand Slam. Πάντα υποστηρίζω ότι για να γίνεις ο καλύτερος, πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους".

Σε μια συνέντευξή σου πριν χρόνια, είχες αρνηθεί ότι είσαι ξεχωριστός. Τώρα σπας όλα τα ρεκόρ σε πολύ νεαρή ηλικία. Μήπως έχεις ξεκινήσει να νιώθεις κάτι ξεχωριστό;

"Η απάντησή μου παραμένει η ίδια. Κανένας δεν σου χαρίζει τίποτα. Δεν χτυπάς απλά τα δάχτυλά σου και σου ανήκουν όλα. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά. Πιστεύω ότι ο Grand Slam τίτλος και το Νο1 στον κόσμο ήρθαν επειδή δούλεψα πολύ σκληρά με την ομάδα μου για πολύ καιρό.

Δεν ήταν στρωμένος ο δρόμος με ροδοπέταλα. Έπρεπε να υποφέρω και να περάσω δύσκολες στιγμές για να φτάσω εκεί. Δεν είμαι ξεχωριστός και δεν είπα ποτέ ότι θα γίνω ο καλύτερος, έχω δουλέψει γι'αυτά".

Πάντα μιλάς για την ομάδα και την οικογένειά σου αλλά πιο είναι το ποσοστό επιτυχίας σχετίζεται με τη δουλειά σου στο πνευματικό κομμάτι;

"Δουλεύω με μια ψυχολόγο για δύο-τρεις χρονιές τώρα. Είναι μια εξαιρετική επαγγελματίας και ένας από τους λόγους που είμαι Νο1 αυτή τη στιγμή. Έχω βελτιωθεί πολύ εξαιτίας της".

Τι όπλα σου έχει δώσει;

"Μιλάμε πολύ και μου δίνει συμβουλές σε συγκεκριμένες περιστάσεις. 'Πρέπει να κάνεις αυτό, πρέπει να κάνεις εκείνο'. Πράγματα που με βοηθάνε στο court, μου έχει δώσει πολλά εργαλεία".

Επίσης να αντιμετωπίζεις και τους δημοσιογράφους και τους ανθρώπους;

"Όχι, σε αυτόν τον τομέα. Είμαι ο εαυτός μου. Δεν μου έχει δώσει εργαλεία γι'αυτό. Είναι περισσότερο για το γήπεδο, πως να διαχειρίζομαι καταστάσεις".

Ποιες είναι οι ρουτίνες σου;

"Πριν τα ματς δεν έχω κάποια συγκεκριμένη ρουτίνα. Κάνω το ζέσταμά μου και προσπαθώ να είμαι στο ίδιο μέρος με την ομάδα μου. Αν θέλω, μπορεί να ακούσω και μουσική.

Στο ματς έχω κάποιες προκαταλήψεις με τις πετσέτες, να κουβαλώ 4 μπάλες, να αναπηδούν 5 φορές, τα μπουκάλια πάντα να είναι στοιχισμένα, πάντα πίνω πρώτα από ένα συγκεκριμένο και να τρώω μια δαγκωνιά από τη μπάρα μου πριν φάω μπανάνα (γέλια)".

Πως είναι μια μέρα από τη ζωή σου έξω από το τένις;

"Ειλικρινά, είμαι ένας απλός άνθρωπος και διασκεδάζω απλά με φίλους, σε ένα παγκάκι, μέσα στο αυτοκίνητο ή σε κάποιο σπίτι. Να μιλάμε, να γελάμε, να λέμε ανέκδοτα. Αυτό με κάνει χαρούμενο".

Όλοι σε περιγράφουν σαν έναν παίκτη που δεν φοβάται τίποτα στο court. Τι φοβίζει τον Κάρλος Αλκαράθ;

"Ειλικρινά, το μόνο που φοβάμαι είναι η αποτυχία. Αυτός είναι πιθανότατα ένας από τους φόβους μου. Δεν θέλω να απογοητεύω τους ανθρώπους".

Αποτυχία με ποια έννοια;

"Να μην μπορώ να επιβεβαιώσω τις προσδοκίες τους. Αν και έχω κερδίσει ένα Grand Slam ή τώρα είμαι Νο1 στον κόσμο, πιθανότατα θα υπάρξουν τουρνουά στα οποία υπάρχουν προσδοκίες και δεν μπορώ να ανταποκριθώ σε αυτές.

Πάνω από όλα, να απογοητεύσω τους ανθρώπους γύρω μου. Όσον αφορά όλους τους άλλους, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σκέφτονται και έχουν απόψεις, αλλά μιλώ για αυτούς που είναι κοντά μου. Αυτό είναι το πράγμα που φοβάμαι περισσότερο".

Και εκτός court;

"Φοβάμαι το σκοτάδι. Δεν είμαι θαυμαστής των θρίλερ. Τρομάζω με πολλά πράγματα".

Ο Ναδάλ έχει το ρεκόρ με τα 22 Grand Slam. Εσύ μόλις κέρδισες το πρώτο σου..

"Πάντα ένιωθα υπερήφανος κάθε φορά που ο Ράφα κέρδιζε σε Grand Slam. Όταν χάνω εγώ σε Grand Slam, θα υποστηρίζω πάντα τους Ισπανούς. Έχω κερδίσει ένα, δεν νιώθω ότι είμαι κοντά. Έχω ακόμα 21 για να τον φτάσω. Προς το παρόν θα σκέφτομαι το δεύτερο, κάτι που έχουν καταφέρει πολύ λίγοι τενίστες. Αυτός είναι ο στόχος μου".

Πηγή: Tennis24

TAGS US OPEN ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ