ATP

Αλιασίμ - Τσιτσιπάς 0-2: Ασταμάτητος ο Στέφανος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Αλιασίμ /23-04-2021
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Αλιασίμ /23-04-2021 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε συνέχεια στις εκπληκτικές του εμφανίσεις και κέρδισε με 2-0 σετ τον Αλιασίμ και πέρασε στα ημιτελικά του Barcelona Open. (VIDEO)

Συνέχεια στις εκπληκτικές εμφανίσεις, μετά την κατάκτηση του στο master του Monte Carlo, έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς αυτή τη φορά επί Ισπανικού εδάφους. "Θύμα" του αυτή την φορά ήταν ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε στο πλαίσιο του Barcelona Open του 20χρονου Καναδού με 6-3, 6-3, σε έναν αγώνα που διήρκησε 1 ώρα και 25 λεπτά. Ο Τσιτσιπάς θα συναντήσει στα ημιτελικά το Σάββατο (24/4, 14.30) τον απίθανο Ιταλό Γιάνικ Σίνερ ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα είχε νικήσει τον Ρούμπλεφ. Τσιτσιπάς και Σίνερ έχουν αναμετρηθεί δύο φορές στο παρελθόν και μετρούν από μια νίκη ο καθένας.

Το Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας. Παίζει ολοκληρωτικό τένις, διαχειρίζεται άψογα τις καθοριστικούς πόντους των αγώνων και αρνείται να ηττηθεί.

Να σημειωθεί πως δεν έχει χάσει σετ φέτος στην χωμάτινη επιφάνεια. Με την σημερινή (straight sets) νίκη επί του Αλιασίμ έφτασε τα 15 συνεχόμενα κερδισμένα games.

Ο Στέφανος είχε το πάνω χέρι καθ’όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Δεν επέτρεψε στον αντίπαλο του να τον απειλήσει, έχοντας μόλις 9 αβίαστα λάθη.

Σημείωσε 11 winners και πραγματοποίησε τρία breaks στο σερβίς του αθλητή του Τόνι Ναδάλ, ενώ ο ίδιος κράτησε ανέπαφο το δικό του.

Το πρώτο του σέρβις ήταν εξαιρετικό (29/37, 78%) και οι επιστροφές του εντυπωσιακές. Έπαιξε πιο αποφασιστικά απ’τον αντίπαλό του, έδειξε χαρακτήρα και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη, ενόψει της συνέχειας.

BARCELONA OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

PHOTO CREDITS: 2021 Joan Monfort/Associated Press

TAGS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ