ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Αλιασίμ: "Αξέχαστη ημέρα η νίκη επί του Φέντερερ"

O Φίλιξ Οζέρ - Αλιασίμ στο Madrid Open
O Φίλιξ Οζέρ - Αλιασίμ στο Madrid Open © 2021 PAUL WHITE / AP IMAGES

Ο Φίλιξ Οζέρ - Αλιασίμ θα θυμάται για αρκετό καιρό τη σπουδαία νίκη που πέτυχε επί του Ρότζερ Φέντερερ (2-1 σετ), στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του Noventi Open.

Επιστρέφοντας από σετ κάτω, ο Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ κατάφερε να πετύχει μια από τις πιο αξιοσημείωτες νίκες της καριέρας του, επικρατώντας με 4-6, 6-3, 6-2 του Ρότζερ Φέντερερ για το 2ο γύρο του Noventi Open στο Χάλε της Βόρειας Γερμανίας.

Ο 20χρονος Καναδός που προέρχεται από μια μέτρια σεζόν στο χώμα, έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την χορτάρινη περίοδο και σίγουρα η νίκη επί του κορυφαίου τενίστα όλων των εποχών στο γρασίδι, θα του δώσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

"Μια μέρα που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω" έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook ο Αλιασίμ, λίγες ώρες μετά τη σπουδαία επικράτηση επί του 39χρονου Ελβετού, 10 φορές πρωταθλητή στο Χάλε.

Κρατώντας χαμηλά τον πήχη, ο χαρισματικός Καναδός είπε ότι ηταν μια σπουδαία νίκη αλλά το τουρνουά έχει ακόμη δρόμο.

"Είναι μεγάλη νίκη και καλή για την αυτοπεποίθησή μου. Ήταν ήδη μια πρόκληση για μένα να παίξω με έναν αντίπαλο όπως ο Ρότζερ αλλά το να τον κερδίσω, είναι κάτι το εξαιρετικό. Με κάνει πραγματικά χαρούμενο".

"Στην τελική, όμως, έχω τον προημιτελικό την Παρασκευή. Αν ήταν ο τελικός, θα ήμουν πολύ ευτυχισμένος. Είναι ένα βήμα στο τουρνουά, ένα σπουδαίο ματς οπότε εύχομαι να συνεχίσω έτσι" είπε χαρακτηριστικά.

Την Παρασκευή, ο Αλιασίμ θα αντιμετωπίσει τον Μάρκος Γκιρόν ο οποίος κέρδισε επίσης με ανατροπή 2-1 σετ τον Ζαν Λενάρντ Στρουφ που με τη σειρά του είχε θέσει εκτός 1ου γύρου το Νο1 του ταμπλό, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

"Όλα λειτούργησαν καλά σήμερα. Αυτό πρέπει να κάνεις άλλωστε για να κερδίσεις τον Ρότζερ. Σέρβιρα καλά, είχα καλές επιστροφές, μίξαρα το παιχνίδι μου στο φιλέ. Ήταν ένα πολύ καλό ματς" συμπλήρωσε ο Καναδός.

Πηγή: Tennis24

TAGS ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ